Lokalna samouprava

Za uređenje škola 200 miliona dinara, rekonstruišu se i Gimnazija i Sveti Sava

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji dvorišta OŠ “8. septembar” kazao novinarima da je zahvaljujući odličnoj saradnji Gradske uprave i vladine Kancelarije za javna ulaganja obezbeđeno preko 200 miliona dinara za kapitalne infrastrukturne radove na školama u gradu koji nisu rađeni decenijama. Pri kraju su radovi u OŠ “8. septembar” a slični radovi očekuju i zgradu Gimnazije, koja je inače i pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i OŠ “Sveti Sava”.  Za saradnju sa Kancelarijom resorno je zadužena pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

-U ovom trenutku se završavaju radovi u sportskoj sali, menja se pod i sređuje fasada. Dvorište je veliko a nije uređeno do kraja. Odvojili smo negde oko 10.5 miliona dinara za prvu fazu uređenja dvorišta koja je pri kraju, a za potpuno sređivanje neophodno je tridesetak miliona dinara i ja se nadam da ćemo zajedno sa Ministarstvom prosvete to uraditi naredne godine. Deca imaju mnogo bolje uslove i drago mi je da smo odvojili i novac za dvorište. Važno je reći da nastavljamo dobru saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja. Donet je zaključak Vlade gde su odobreni projekti za Gimnaziju, OŠ “Sveti Sava” i Opštu bolnicu.

Vasić: Samo za Gimnaziju i OŠ “Sveti Sava” odobreno je preko 200 miliona dinara, a za bolnicu ćemo tek raditi projektnu dokumentciju a prva procena je da će se raditi radovi vredni oko 800 miliona dinara. To su veliki radovi za Pirot i bez Kancelarije za javna ulaganja mi sami to sigurno ne bi mogli da uradimo i ja javno zahvaljujem Kancelariji na odličnoj saradnji-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktorka OŠ “8. septembar” Olgica Najdanović kazala je da je ovogodišnja školska godina đaci ove škole počeli su u potpuno novom ruhu.

-Radilo se već unutrašnje uređenje, fasada škole, potpuno nove električne instalacije, imamo led osvetljenje, zidovi, deo krova škole, a dvorište će biti jako lep za igru mališana, sa behaton pločama i biće zaista prelepo-kazala je direktorka Najdanović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker