Lokalna samouprava

“Za srećna lica i puno petica” – Kompanija Balkan Bet obezbedila školski pribor i torbe za decu bez roditeljskog staranja

Kompanija Balkan Bet obezbedila je pakete školskog pribora i školske torbe za decu bez roditeljskog staranja. Ova humanitarna akcija realizovana je zahvaljujući zaposlenima u kompaniji koji su donirali sredstva za kupovinu školskog pribora a pored Pirota pomoć će dobiti i deca u Rumi i Beogradu.  

“Dobra saradnja sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo nalazi se visoko na listi prioriteta naše kompanije i u skladu s tim realizujemo projekte za dobrobit lokalne zajednice i njenih stanovnika” – rekao je,  Nenad Jovanović, regionalni direktor Balkan Beta.  On je dodao da je ponosan što radi u kompaniji gde svi zaposleni imaju izražen osećaj za filantropiju i za humanost. Ovo je prva ovakva akcija  ali sigurno neće biti poslednja, ističe Jovanović.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, istakao je da je donacija Balkan Beta prihvaćena sa radošću i usmerena na najosteljiviju populaciju a to su deca bez roditeljskog staranja. “Mi smo lokalna samouprava koja želi da brine o svakom detetu na našoj teritoriji ali uvek postoji neko dete kome je potrebna dodatna pomoć i uvek postoje humani ljudi koji tu pomoć pružaju” – rekao je gradonačelnik. On je podsetio da je lokalna samouprava, kao i svake egodine, za svakog đaka prvaka obezbedila paket školskog pribora. “Ova donacija je namenjena deci  bez roditeljskog staranja bez obzira na uzrast i ja im želim puno osmeha i puno petica i želim da ovaj primer Balkan Beta bude i primer ostalim donatorima, javnim preduzećima, firmama i građanima  koji mogu da se priključe  akciji  i da svi zajedno, što je moguće više, poboljšamo kavlitet života naše dece” – poručio je gradonačelnik, Vladan Vasić.

U ovoj akciji pripremljeno je 13 paketa  za decu bez roditeljskog staranja. Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, kaže da je pomoć obezbeđena u pravo  vreme pred početak školske  godine. “Sada kada i država donira po 10.000 dinara po detetu, ova pomoć će učiniti da naša deca pođu u školu sa dobrim priborom, lepim torbama a njihovi staratelji će biti rasterećeni da ne moraju da brinu o priboru koji treba obezbediti  za polazak u školu. U današnje vreme jako je  teško biti roditelj, još teže je biti dobar roditelj a biti staratelj je najteži zadatak. Iz tog razloga mi smo se odlučili da ovu pomoć podelimo deci bez roditeljskog staranja i to je još jedna u nizu akcija koje preduzima lokalna samouprava” – istakla je Vasićeva. Ona je podsetila da se iz budžeta grada, uvek uoči najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, izdavjaju nočana sredstva i dodeljuje  finansijska pomoć deci bez roditeljskog staranja. Na teritoriji grada Pirota pod starateljstvom je 23 dece.

“Kao što je i naziv akcije “Za srećna lica i puno petica” želimo  da deca krenu u školu sa osmehom na licu i da znaju da je njihov zadatak da uče a da smo mi odrasli tu da im obezbedimo prijatno učenje i prijatan boravak u školi” – rekla je direktorka Centra za socijalni rad.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker