Kultura

Za razliku od komunikacije putem društvenih mreža, koja je kratka, štura i puna skraćenica, pisanje pisama razvija kreativnost kod dece

Mališani iz cele Srbije poslali su na konkurs Narodne biblioteke Pirot više od 70 radova – pisama pisanih rukom. Ovaj konkurs, po rečima bibliotekara Bojane Mitić, NBP realizovala je povodom Svetskog dana pisanja pisama.

konkurs - pisanje pisama

-Na konkurs je pristiglo 70 pisama, pisma su dosta originalna, deca su bila kreativna i vidim da je i ova situacija dosta uticala na njih tako da je veliki broj pisama posvećen naučnicima, lekarima, korona virusu. Deca su u pismima izrazila želju da što pre bude pronađen lek protiv korone  i da što pre budu u školskim klupama. Cilj konkursa je negovanje tradicije pisanja pisama rukom i želja da deca uvide razliku između takvog oblika komunikacije i komunikacije putem društvenih mreža. Komunikacija putem društvenih mreža je dosta kratka, štura, obilato se koriste skraćenice, što iz srpskog, što iz stranih jezika, pre svega engleskog, a pisanje pisama rukom zahteva jedan intimniji, ispovedni ton i zahteva više vremena-kazala je Mitić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker