Za porodicu Mijov prikupljeno više od 200.000 dinara pomoći

Akcija prikupljanja dobrovoljnog novčanog priloga u organizaciji MZ Nova mala, za pomoć porodici Mijov, čija je ekonomska zgrada sa ovcama izgorela u požaru, privodi se kraju. Prikupljena sredstva će biti uručena sutra, u subotu 08.02.2014. a odziv meštana je bio izneneđujuće dobar.

_DSC7495_resize

Akcija je sprovedena na teritoriji naselja Rogoz ali je na inicijativu meštana Prisjanskog naselja proširena i na taj deo grada. Prikupljeno je više od 150.000 dinara. Akciji su se priključile i pojedine firme. Stovarište “Stojanović”, i preduzeća “Aqua plus group” i “Drumovi A.D.” obezbediće dobar deo građevinskog materijala za obnovu objekta. “Olimp suplement shop” finansiraće građevinske dnevnice pri izradi objekta a od strane pojedinaca iz naselja Rogoz obezbeđen je besplatan prevoz i potrebna drvena građa.Tako celokupna vrednost akcije iznosi daleko iznad 200.000.dinara
-Meštani pomenutih naselja pokazali su izuzetnu humanost a zasluge za uspešnost ove akcije pripadaju i volonterima koji su po jako nepovoljnim vremenskim uslovima sprovodili akciju nekoliko dana. Zahvaljujemo se i svim medijima koji su promocijom ove akcije povećali odziv građana, kao i svim volonterima koji su učestvovali u realizaciji ove veoma uspešne akcije-kaže predsednik MZ Nova Mala Dalibor Pančić za Pirotske vesti.

_DSC7541_resize

Porodici Mijov je u požaru koji je namerno izazvan u štali u mestu zvanom Babina Bara izgorelo 48 ovaca i 40 jaganjaca. Stoka je bila jedini izvor prihoda za ovu porodicu pa je nakon požara egzistencija porodice Mijov ozbiljno ugrožena.

A.Ć.
fotografije Aleksandar Ćirić

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar