Gradska hronika

Za porodicu Mijov prikupljeno više od 200.000 dinara pomoći

Akcija prikupljanja dobrovoljnog novčanog priloga u organizaciji MZ Nova mala, za pomoć porodici Mijov, čija je ekonomska zgrada sa ovcama izgorela u požaru, privodi se kraju. Prikupljena sredstva će biti uručena sutra, u subotu 08.02.2014. a odziv meštana je bio izneneđujuće dobar.

_DSC7495_resize

Akcija je sprovedena na teritoriji naselja Rogoz ali je na inicijativu meštana Prisjanskog naselja proširena i na taj deo grada. Prikupljeno je više od 150.000 dinara. Akciji su se priključile i pojedine firme. Stovarište “Stojanović”, i preduzeća “Aqua plus group” i “Drumovi A.D.” obezbediće dobar deo građevinskog materijala za obnovu objekta. “Olimp suplement shop” finansiraće građevinske dnevnice pri izradi objekta a od strane pojedinaca iz naselja Rogoz obezbeđen je besplatan prevoz i potrebna drvena građa.Tako celokupna vrednost akcije iznosi daleko iznad 200.000.dinara
-Meštani pomenutih naselja pokazali su izuzetnu humanost a zasluge za uspešnost ove akcije pripadaju i volonterima koji su po jako nepovoljnim vremenskim uslovima sprovodili akciju nekoliko dana. Zahvaljujemo se i svim medijima koji su promocijom ove akcije povećali odziv građana, kao i svim volonterima koji su učestvovali u realizaciji ove veoma uspešne akcije-kaže predsednik MZ Nova Mala Dalibor Pančić za Pirotske vesti.

_DSC7541_resize

Porodici Mijov je u požaru koji je namerno izazvan u štali u mestu zvanom Babina Bara izgorelo 48 ovaca i 40 jaganjaca. Stoka je bila jedini izvor prihoda za ovu porodicu pa je nakon požara egzistencija porodice Mijov ozbiljno ugrožena.

A.Ć.
fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker