IntervjuSport

Za pirotskog stonotenisera Aleksu Gaceva, protekla 2023. godina najuspešnija u dosadašnjoj karijeri

Za pirotskog stonotenisera Aleksu Gaceva, protekla 2023. godina bila je najuspešnija u dosadašnjoj karijeri. Na nedavno održanom najprestižnijem pozivnom turniru gde učestvuju samo najbolji stonoteniseri Srbije, TOP-12, Aleksa Gacev,  član stonoteniskog kluba “Radnički” Pirot, zabeležio je 11 pobeda i potvrdio da je trenutno najbolji stonoteniser Srbije. Gacev je osvajač zlatne medalje na državnom prvenstvu i  brojnih drugih odličja na prestižnim takmičenjima.  Od prošle sezone brani boje nemačkog kluba ,,TTC Lampertheim”.

Brojni uspesi u 2023. godini, koja su to najznačajnija takmičenja na kojima ste učestvovali i koje biste postignute rezultate izdvojili?

Kao najveći uspeh u prošloj godini definitvno izdvajam osvajanje državnog prvenstva krajem marta meseca, i turnir Top 12, gde sam zauzeo prvo mesto. Naravno, ne mogu da zanemarim odličnu polusezonu u Nemačkoj i veliki uspeh koji smo postigli sa klubom sa kojim se borimo za ulazak u 2. ligu, na šta sam veoma ponosan.

Šta biste izdvojili kao svoj najveći supeh u 2023. godini?

Kao sto sam rekao, zlatna medalja na državnom prvenstvu je nešto na šta  najponosniji i po kojoj ću pamtiti 2023. godinu.

Koliko je stoni tenis u Pirotu perspektivan sport i kako vidite dalje mogućnosti za razvoj ovog sporta?

Smatram da nije dovoljno, da su uslovi dosta bolji u drugim delovima zemlje, posebno u Vojvodini, ali očigledan je napredak iz godine u godinu, što se tiče uslova za treniranje kod nas.  Vidim velike mogućnosti za razvoj sporta, naravno u onom obimu  koliko mi možemo da utičemo na to.

Koliko je vaš uspeh uticao na mlađe Piroćance  da se zainteresuju ili aktivnije bave stonim tenisom?

Nezahvalno mi je da govorim o tome, ali ukoliko je moj uspeh uticao na njih definitivno bi mi značilo. Dobar je osećaj znati da neko prati i ceni vaš rad.

Planovi za 2024. godinu?

Ono na šta sam trenutno najviše fokusiran jeste da dobro otvorimo novu polusezonu i da uvedemo klub za koji igram u Drugu nemačku ligu, za šta imamo dobre izglede. Što se tiče reprezentacije, ono o čemu svi sanjamo definitivno jeste da prodjemo kvalifikacije za Olimpijske igre.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de