Lokalna samouprava

Za opremanje novoizgrađenog poligona još 4,5 miliona dinara iz gradskog budžeta

Iz gradskog budžeta biće izdvojeno još 4,5 miliona dinara za opremanje novoizgrađenog poligona, čime će biti omogućeno auto-školama da obučavaju vozače za sve kategorije vozila. Dozvola za novi poligon se očekuje za tridesetak dana.  Sledi izmeštanje auto-škola čime će i saobraćaj u gradu biti rasterećen.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, kaže da se u dogovoru sa auto-školama i policijom obavljaju pripreme kako bi započeo period verifikacije.  Ostavljeno je dovoljno vremena da se škole izmeste sa starog poligona na novi i da taj poligon dobije dozvolu od strane Ministarstva unutrašnjih poslova. „Ovo je jedan od najvećih i najlepših savremenih poligona koji imamo u Srbiji. Sada je ugovoreno još 4,5 miliona dinara  da se krene sa obeležavanjem da mogu sve radnje da se nesmetano odvijaju“ – kaže, zamenik gradonačelnika.

„Naši građani već mogu videti Ulicu Save Kovačevića, paralelno sa Kejom, kako se radi, kako je sve  isplanirano i ceo kompleks oko bazena postaje mnogo funkcionalniji i za posetioce bazena i za zsaobraćaj tokom zimskog perioda“ – rekao je Colić.

On je istakao da po završetku ovog posla auto-škole mogu proširiti delatnost na sve kategorije vozača a da, s obzirom na uslove, usluge budu kvalitetnije. Stari poligon od naredne godine postaje parking. Colić kaže da će sav prostor oko bazena biti uređen tako da bude funkcionalan zbog brojnih posetilaca naročito u letnjem periodu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker