Lokalna samouprava

Za narednu godinu u planu povezivanje Starog tigrovog naselja na toplovodni sistem

Direktor Gradske toplane Pirot Bratislav Ćirić izjavio je danas za Pirotske vesti da ovo javno preduzeće, u sklopu ambicioznih planova za narednu godinu, planira da omogući da se toplovodni sistem proširi i na Staro tigrovo naselje. Ove jeseni Gradska toplana investirala je u proširenje toplovodnog sistema čime je omogućeno da novoizgrađene zgrade u naselju Senjak budu priključene na toplovodni sistem. Po Ćirićevim rečima, Gradska toplana uspešno realizuje i akciju bespatnog priključka na toplovodni sistem koja je zbog velikog interesovanja produžena sve do kraja ove godine. 

-Grejna sezona uveliko traje, imali smo i nekoliko grejnih dana pre zvaničnog početka grejane sezone – 15. oktobra što smo iskoristili da proverio kompletan sistem. Naše ekipe su celodnevno na raspolaganju korisnicima u slučaju bilo kakvih kvarova. Obezbedili smo energente, imamo ugovore sa snabdevačem gasa i očekujemo da ova grejna sezone protekne bez bilo kakvih problema-kaže direktor Ćirić i dodaje da će u narednih par dana na toplovodni sistem biti priključene novoizgrađene stambene zgrade u naselju Senjak.

-Zadovoljni smo odzivom građana u akciji besplatnog priključka na toplovodni sistem, očekujemo da se javi još potencijalnih korisnika i ja pozivam sve zainteresovane da se jave, upoznaju sa uslovima i iskoriste mogućnost da se bez plaćanja bilo kakvih naknada priključe na toplovodni sistem-kaže direktor Ćirić.

gradska toplana pirot

U planu povezivanje Starog tigrovog naselja na toplovodni sistem

Po rečima direktora Ćirića u planu je da se pre odbornike Gradske skupštine uputi predlog Gradske toplane da se na toplovodni sistem priključi i Staro tigrovo naselje, gde već postoji novi magistralni cevovod.

-Smatramo da taj magistralni cevovod nije dovoljno iskorišćen pa zbog toga ćemo uputiti predlog osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada sa ciljem da se omogući da se makar deo tog naselja priključi na toplovodni sistem, s obzirom da u tom delu grada već postoji novi magistralni toplovod koji bi na taj način bio mnogo iskorišćeniji-kaže direktor Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker