Foto vest

Za kreativnije treće doba

Pirotska Gradska organizacija penzionera okuplja brojne kreativne naše sugrađane koji na  kreativan način provode penzionerske dane.

Jedna od članica GOP-a Ana Golubović, završila je Višu dizajnersku školu u Beogadu, bavi se modnim i tekstilnim dizajnom u unikatnoj proizvodnji.

-Moja vizija je da se u što većoj meri omasovi izrada umetničkih rukotvorina, kako od strane onih koji se time bave, ali da se omogući bolji plasman tih proizvoda.

GOP osnovana je krajem juna 2020. godine, ciljevi rada su aktivan volonterski rad na poljima stvaralaštva i animiranja književnog, likovnog, kulturno sportskog i etno tradicionalnog sećanja u oblastima tkanja, pletenja, vezenja, grnčarije i dekupaž tehnike. Pružanje stručno medicinskih saveta, praćenje nivoa šećera u krvi i visine krvnog pritiska od strane iskusnih medicinskih stručnjaka ne samo za članove GOP Pirota. Učešće na sajmovima i tradicionalnim izložbama i organizacija stalno izložbeno prodajne postavke etno radova pirotske baštine.

U pripremi su i besplatni kursevi pletenja, kao i senior kartica za sve članove koja podrazumeva kupovinu pod povoljnijim uslovima u čak 13 objekata poput apoteka, zubnim ordinacijama, Mlekarskoj školi i drugim objektima u gradu.

 

Slične vesti

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker