Lokalna samouprava

Za dvestoti rođendan na poklon dobili novo dvorište

Školarci iz OŠ “Vuk Karadžić”, škole koja ove godine slavi veliki jubilej-200 godina postojanja i rada,  dobili su danas na upotrebu jedno od najlepših školskih dvorišta u ovom delu Srbije sa dva odlično uređena igrališta za fudbal i košarku. 

Vuk Karadzic

Igralište za košarku je i ograđeno i ima i tribine pa se već prvog dana od kako su radovi na uređenju igrališta završeni ovde sjatio ogroman broj školaraca.

ACA_9743_resize

Po rečima direktora škole Tugomira Cvetkovića, ova škola dugo godina, iako sa ogromnim brojem đaka, imala je jedno od najneuređenijih dvorišta u ovom kraju.

ACA_9750_resizeEto konačno dočekasmo, zahvaljujući ljudima koji su razumeli naš probleme i prošle i ove godine rešili da prekrate naše muke i da dobijemo ovo što smo sada dobili. Možda je tako i trebalo, jer mi ove godine punimo 200 godina života i rada. To je brojka koja je jako značajna za sve nas i tim povodom možda nam i ovo bude na poklon-kazao je Cvetković i kazao da je najveći “krivac” za novo dvorište predsednik opštine Vladan Vasić.

ACA_9761_resize

Možda smo trebali ovo i ranije da otvorimo ali vremenski uslovi nisu dozvoljavali pa smo čekali prve lepe dane da čestitamo jedan veliki jubilej školi Vuk Karadžić. Ako sada pogledamo dvorište škole, ona ne liči na sebe jer imamo potpuno novo dvorište, sa novim objektom u kome će stasavati budući šampioni u streljaštvu. Renovirani su i toaleti, fasada, krov, učionice, sve je novo i niko ne bi rekao da je ovo škola koja je stara 200 godina. Ostaje nam samo da se reši i objekat stare škole “Vuk Karadžić” i siguran sam da će u jednom trenutku taj objekat, koji ja i od istorijske važnosti, doći na red da se reši i da mu se odredi pravilna namena-kazao je Vasić.

U uređenje dvorišta opština je preko Direkcije za izgradnju grada uložila oko 11 miliona dinara.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de