Dimitrovgrad

Za dva dana na Gradini oduzeto preko 110.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, vršeći kontrole na izlaznoj strani, za samo dva dana sprečili da iz Srbije bude izneto preko 110.000 neprijavljenih evra. Poslednji prekršaj zabeležen je 9. jula kada je na prelaz u večernjim časovima pristigao automobil “Porsche Cayenne”, nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke u Tursku putovalo dvoje turskih državljana.

Carinici su tada, kontrolom automobila, u kaseti ispod vozačevog sedišta pronašli 39.000 evra, od čega su vozaču i majci u čijoj je pratnji putovao, vratili dozvoljen iznos od po 10.000 evra.

Istog dana, u ranim jutarnjim časovima, automobilom “Mercedes Benz” na izlaznu stranu prelaza dovezao se bračni par, takođe turskih državljana.

Kao i u prethodnom slučaju, putnici ništa nisu prijavili za carinjenje, ali su uprkos tome carinski službenici tokom ličnog pretresa uspeli da pronađu 53.500 evra koje je vozač sakrio u donjem vešu.

Podsećamo da je samo dva dana ranije, na istom graničnom prelazu za carinsku kontrolu prijavila državljanka Bugarske koja je kao suvozač putovala automobilom “Mercedes-Benz S” austrijskih registarskih oznaka.

Nakon uobičajenog pitanja da li ima nešto da prijavi za carinjenje i odgovora da nema ništa sem ličnog prtljaga, automobil je izdvojen za kontrolu i tada je, među ličnim stvarima pronađeno 70.000 evra upakovanih u papirnu kovertu obmotanu plavom lepljivom trakom.

Uprava carina apeluje na putnike da uvek prilikom ulaska i izlaska iz zemlje poštuju jednostavnu proceduru koja omogućava legalan unos/iznos deviza, prijavljivanjem sredstava u iznosu preko 10.000 evra, kako bi izbegli neprijatnosti i oduzimanje istih. Sve informacije o legalnom unosu/iznosu deviza dostupne su na sajtu Uprave carina http://www.carina.rs/cyr/Informacije/FAQ/Stranice/devize.aspx.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker