Gradska hronika

Za dobrovoljni odlazak 214 radnika Tigra AD isplaćeno više od 130 miliona dinara

Kompanija Tigar a.d. iz Pirota isplatila je više od 130 milona dinara koje je izdvojila država za dobrovoljni odlazak 214 radnika iz ove kompanije.

Prema rečima Vladimira Ilića generalnog direktora kompanije Tigar a.d., u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije završen je socijalni program za 214 od ukupno 1387 zaposlenih u kompaniji Tigar a.d..
“Ovo smanjenje broja zaposlenih znatno utiče na likvidnost svih entiteta u okviru Tigar a.d. Pirot jer su smanjeni troškovi zarada i naknada zarada na mesečnom nivou od oko 12 miliona dinara”, poručio je direktor Ilić i dodao da je radnicima isplaćen novac u predviđenom roku. Generalni direktor Vladimir Ilić je podsetio da sprovođenje socijalnog programa ne utiče negativno na proizvodni proces jer se vodilo računa da smanjenje broja zaposlenih bude iz neproizvodnog dela kompanije.
“Smanjenje broja zaposlenih radi dovođenja na optimalan broj potreban za neometan proces proizvodnje i povećanje produktivnosti rada predstavlja još jednu meru novog rukovodstva kompanije Tigar a.d. u cilju unapređenja efikasnosti poslovanja i dovođenja kompanije Tigar a.d. u položaj da svojim kupcima nastavi da isporučuje proizvode visokog kvaliteta”, naglasio je Ilić.

 

 

 

U brojkama

• Socijalni program prihvatilo je 68 zaposlenih iz Tigar a.d., 64 zaposlena iz Fabrike obuće, 24 zaposlenih iz Tigar Inkona, 22 zaposlena iz Fabrike Tehničke Gume, 16 zaposlenih iz Tigar Ugostiteljstva, devet zaposlenih iz Tigar Poslovnog servisa, sedam zaposlenih iz Tigar Obezbeđenja, tri zaposlena iz Fabrike hemijskih proizvoda i iz Ti-Kar Trgovina jedan zaposlen.
• 30% čini nekvalifikovanu radnu snagu, 50% zaposlenih je sa srednjom stručnom spremom i 20% sa višom i visokom stručnom spremom.
• U starosnoj strukturi tehnološkog viška 53 % čine zaposleni preko 55 godina starosti, 37% je starosti od 45 do 55 godina i 10% je starosti od 35 do 45 godina
• Prema dužini radnog staža 17% čine zaposleni sa 15 do 25 godina staža, 41% sa 25 do 35 godina staža i 42% sa preko 35 godina radnog staža.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker