Lokalna samouprava

Za adaptaciju Doma kulture u Gnjilanu 2,25 miliona dinara iz budžeta Pirota

Kada je nedavno doneta odluka o rebalansu budžeta istaknuto je, pored ostalog, da je u interesu grada i korisnika sredstava budžeta da se opredeljeni novac do kraja godine utroši. Kada je reč, konkretno, o mesnim zajednicama novac nije u potpunosti utrošen pa je predložena i usvojena prenamena sredstava. Treba reći i to da je došlo do “viška” para i zbog ušteda prilikom javnih nabavki i povoljnih ponuda.

Prema rečima Sretana Savova, člana Gradskog veća Pirota, odgovarajuća sredstva prebačena su za adaptaciju Doma kulture u selu Gnjilan. Na osnovu preostalih sredstava namenjenih za tekuće popravke i održavanja prenamenjeno je 1.480.000 dinara za rekonstrukciju Doma kulture u Gnjilanu. Takođe, od Saveta za bezbednost grada Pirota i Štaba za vanredne situacije napravljena je ušteda pa je sa tim sredstvima ukupno za adaptaciju Doma kulture u Gnjilanu prenamenjeno 2 miliona 250 hiljada dinara.

“Osnovne aktivnosti koje su planirane u ovoj fazi radova jesu zamena krova i stolarije. Dali smo da se što pre pokrene postupak, imamo sve potrebne papire i Služba za javne nabavke juče je objavila javni poziv koji je otvoren do 9. novembra. Zahtev MZ Gnjilan postoji od ranije i obećali smo da ćemo izaći u susret i to upravo činimo” – rekao je Savov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker