Ostale vesti

Za 1250 pacijenata u Službi kućne nege i lečenja, zaduženo dvoje lekara

Dvoje lekara Službe kućne nege i lečenja, brine o najtežim pacijentima, starim i nepokretnim licima. Pacijenti su uglavnom onkološki i njihov broj se, prema rečima načelnice službe  dr Jasmine Simović, povećava.  Pored onkoloških bolesnika najčešći pacijenti su stara i nepokretna lica.  Kontrole i pregledi  pacijenata se zakazuju telefonom u dogovoru sa  članovima porodice ili lično sa pacijentima. Lekari obilaze pacijenete,  daju  savete, propisuju određenu terapiju i daju lekove,  deo ove službe bavi se samo davanjem terapije i vrši uslugu obilaska kako u gradu tako i pacijenata u selima.

„Indikacija za Službu kućne nege nisu godine, već zdravstveno stanje pacijenata. Ako je osoba pokretna bez obzira na godine može da ode kod svog izabranog lekara koji brine o njegovom zdravlju. Izabrani lekar je taj koji odlučuje o tome da li će karton pacijenta prebaciti Službi kućne nege, opet u zavisnosti od njegovog zdravstvenog stanja“ – kaže načelnica, dr Jasmina Simović.

Ova služba ima oko 1250 kartona koji se dobijaju po nalogu izabranog lekara koji prebacuje karton iz Službe opšte medicine Službi kućne nege i lečenja. „Kada stigne karton mi u zavisnosti od patologije, u roku od tri do sedam dana obiđemo pacijente. Trudimo se da što pre pružimo uslugu i uvek smo pacijentu na raspolaganju, imaju kontakt telefon i mogu da pitaju za savet ili novu uslugu“– kaže dr Jasmina Simović.

Načelnica Službe ističe da je povećan broj onkoloških bolesnika, to su pacijenti kojima se pruža simptomatska terapija, redovno se obilaze  i pruža im se  psihološka podrška.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker