BabušnicaReportaža

VURDIJADA u Babušnici ove godine oborila rekorde po posećenosti! I “sin Dragan” oduševljen vurdom!

Ovogodišnja Vurdijada, svetkovina vrhunskog specijaliteta – vurde, oborila je sve rekorde po posećenosti. Ogroman broj Babušničana, ali i Piroćanaca koji su masovno išli na koncert, Palančana, Nišlija, sinoć je uživao u koncertu Ane Bekute koji je trajao preko dva sata, a danas su posetioci u ogromnom broju napunili sve ugostiteljske objekte u Babušnici, izlagači na Vurdijadi su prodali ogromne količine vurde a posetioci imali prilike da uživaju u fenomenalnom specijalitetu, koji je, po rečima predsednice opštine Babušnica Ivane Stojičić, toliko poseban, da nije bilo ni pokušaja da se ovaj brend kopira u drugim gradovima. Ove godine je opština Babušnica brendirala vurdu i zaštitila geografsko poreklo ovog specijaliteta.

Vurdijadu je posetio i poznati glumac, popularni “sin Dragan” – Nenad Okanović koji je za Pirotske vesti kazao da je fenomenalna vest činjenica da je vurda dobila zaštitu geografskog porekla.

-To je fenomenalna stvar i primer opštine Babušnica treba da slede i ostale opštine, da zaštite ono što je karakteristično za svaki kraj Srbije-kazao je Okanović.

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić kazala je za PV da je ovogodišnja Vurdijada oborila rekorde posećenosti.
-Dan nas je poslužio, vreme je odlično. Na zaštiti geografskog porekla smo radili dve godine i konačno smo zaštitili svoj brend, po kome će Babušnica i lužnička kotlina biti prepoznatljiva ne samo u Srbiji nego i okruženju-kazala je Stojičićeva.

Zora Jocić(krajnje desno) sa svojim ćerkama pravi fenomenalnu vurdu!
Zora Jocić(krajnje desno) sa svojim ćerkama pravi fenomenalnu vurdu!

Zora Jocić, iz Gornje Koritnice, u svom domaćinstvu više od 50 godina proizvodi vurdu, a za kvalitet njihove vurde, ova porodica više puta je nagrađivana na Vurdijadi, pre dve godine prvom nagradom, prošle godine trećom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker