Srbija

Za sve vakcinisane, starije od 16 godina, još 3.000 dinara novčane pomoći

U Pirotskom okrugu, od početka vakcinacije do 3. maja, vakcinisana su 23.942 lica. Od tog broja 16.623 osobe primile su i drugu dozu vakcine. Prema podacima vakcinalnih timova vakcinaciji se odazivaju i mlađi ljudi, stariji od 16 godina, ali još uvek u nedovoljnom broju. Koliko je kolektivna imunizacija važna da bi se epidemija suzbila, najbolje govore napori države koja, pored obezbeđenja dovoljnog broja vakcina, stalno iznalazi način da pojedinim merama motiviše ljude na ovaj korak kao jedini siguran u borbi protiv širenja zaraze. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u izjavi Televiziji rekao je, pored ostalog, da će svim starijim licima od 16 godina, koja su se vakcinisala, biti uplaćena dodatna novčana pomoć od 3.000 dinara.

Saopštavajući ovu važnu odluku, predsednik, Vučić je rekao da je vakcinacija uslov za sve i da se tim povodom konsultovao sa, premijerkom, Anom Brnabić. Rekao je da je doneta odluka o dodatnoj finansijskoj pomoći za lica starija od 16 godina koja su se vakcinisala.

“Doneli smo odluku da svi stariji od 16 godina, koji su se vakcinisali, ili koji će se vakcinisati do 31. maja, dobiju dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara”. Predsednik je dodao da će ovu odluku usvojiti Vlada Srbije. Takođe, svi oni koji se nisu vakcinisali, a razbole se od korone, neće imati pravo na plaćeno bolovanje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker