Srbija

Vučić najavio veliku pomoć države – Od 1. janura po 300.000 za svako prvorođeno dete, mladim bračnim parovima za kupovinu stanova po 20.000 evra

Podizanje nataliteta u Srbiji je najvažnije pitanje koje treba rešavati izjavio je “Novostima”, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Imajući u vidu da nestajemo kao nacija, kaže Vučić, da podaci govore da je stopa rodnosti malo viša od 1,5 a za prostu reprodukciju nam treba 2,15 i da smo sve stariji, naš ekonomski napredak u budućnosti će zavisiti od toga koliko ćemo uspeti da demografskim merama obezbedimo napredak naše nacije.


Vučić je najavio da će se od 1. januara za svako prvo dete uplaćivati 300.000 dinara, kako bi se podstakle majke i porodice na rađanje. Što se tiče drugog i trećeg deteta, biće značajnog uvećanja i za drugo dete, jer je drugo dete prekretnica kod majki, ali i kod očeva. Posebno će se voditi računa o rađanju drugog deteta, i te mere će značajno biti pojačane – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da se razgovara o još jednoj veoma važnoj meri, a reč je o  stanovima i ogromnoj pomoći države, učešću koje će država bespovratno da da za mlade parove, ali će pravo svojine ići na majku. On je rekao da će to biti 10 do 20 hiljada evra direktnog poklona i to će biti direktna motivacija da se što pre izađe iz roditeljske kuće.

“To će mnogo značiti mladim parovima koji žele da zasnuju porodice. Kada dobijete 20.000 evra to mnogo znači. I da bismo sprečili različite vrste zloupotreba, svaka prava ćemo vezivati za majku” – dodao je predsednik u izjavi za “Novosti”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker