DimitrovgradGradska hronika

Vučić na Koridoru 10: Do kraja godine gotov Koridor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je večeras da će do kraja godine biti završen istočni krak Koridora 10, a da će za nekoliko meseci naredne godine, najkasnije do maja biti završeno i 12 kilometara kod tunela Bancarevo, koji omogućava zaobilaženje Sićevačke klisure.

Prilikom obilaska neimara kod sela Gradinje, gde je jedna od najtežih deonica, Vučić je dodao da je zahvalan svim radnicima da se ovde radi u teškim uslovima i da je ovo najlepše mesto jer  je na trasi veliki broj radnika, mašina, kamiona.

-Ovo je on0 što smo  decenijama čekali da vidimo, jer  savremeni autoput dovodi investitore. Biće dobro za čitav ovaj kraj, ali i za  sve ostale jer sledeću sezonu dočekujemo sa putevima kakvih  ima u Austriji i Švajcarskoj ,a Srbija više neće imato loš imiđž kada je o putevima reč- naglasio je predsednik Republike.

Mnogi radnici koji su sada angažovani na trasi, jednog dana će ovde provesti svoje potomke i objasniti im kako su ovde   radili, pa se može reći i sda će ovo biti istorijski put.-kazao je Vučić i pozvao mlade da uče zanat jer će se u Srbiji sve više graditi, pa će joj zato biti potrebni dobi majstori.

Odgovarajući na jedno novinarsko pitanje ministarka Zorana Mihajlović je rekla da se trenutno priprema dokumetacija za autoput Niš-Pripština, da su otpočeti razgovori sa Svetskom bankom i da bi radovi mogli da počnu u drugoj polovini naredne godine.

Na koridoru 10 kod Dimitrovgrada večeras su bili i direktor Piteva Srbije Zoran Babić,  čelni ljudi grada Pirota i dimitrogradske opštine, Milutin ignjatović, direktor CIP-a i  direktor “Aktora”Simos Panagijotis.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Kad treba da se slika ima ih mali milion, ali ne i kad treba da se radi samo ne znam jos kolko ce probijanja rokova da probiju.Nije ni narod vise glup ne nasedaju vise na te pricice

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker