Lokalna samouprava

Vrtić Prvomajski cvet uskoro u novom ruhu, radovi u toku, novih 300 kvadrata prostora

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem, pomoćnicom Milicom Golubović i šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem obišao je danas radove na rekonstrukciji vrtića Prvomajski cvet. 

Reč je o najvećem objektu među vrtićima, ali desetak i više godina bio je zapostavljen, sada je došao na red da se potpuno obnovi i vrati mu se stari sjaj. 

-Prošle godine smo objekat priključili zajedno sa OŠ “Dušan Radović” na novi sistem grejanja pa je sada grejanje odlično, a ranije su se roditelji žalili na kvalitet grejanja naročito nakon trenutka kada je prestala da radi kotlarnica u Prvom maju. Ove godine ćemo uložiti 4.5 miliona dinara iz gradskog budžeta u sređivanju donjeg sprata, rade se sva kupatila, obnavljaju dve nove kuhinje i vrši pregrađivanje velikih prostorija u unutrašnjosti za potrebe formiranje novih vaspitnih grupa. Trenutno imamo 13 vaspitnih grupa i 307 dečaka i devojčica u ovom vrtiću, a stvorićemo uslove za još stotinak i više dece, naročito kada završimo drugu fazu koju radimo zajedno sa ministarstvom, odnosno ministarkom bez portfelja Slavicom Đukić Dejanović koja je na konkursu odobrila 10 miliona dinara za ovaj vrtić, a naše učešće biće 2.5 miliona dinara. Kada sve saberemo, ove godine u ovaj vrtić biće uloženo 17 miliona dinara, dobićemo nadogradnjom oko 300 kvadrata novog prostora, nekoliko novih vaspitnih grupa i stvoriti uslove za preko 500 mališana koji će moći da borave u sasvim odgovarajućem vrtiću-kazao je gradonačelnik Vasić i dodao da je ove godine iz gradskog budžeta za funkcionisanje PU Čika Jova Zmaj izdvojeno preko 1.5 miliona evra. 

Direktorka PU Čika Jova Zmaj Milka Colić kazala je novinarima da će se rekonstrukcija raditi u tri faze.

-Jula meseca radimo prvu fazu – rekonstrukciju svih dečjih kupatila, dograđujemo radnu sobu i već postojeću salu pregrađujemo i od nje formiramo dve vaspitne grupe. Imaćemo dve radne sobe i radićemo dve kuhinje na prvom i drugom spratu. Već od oktobra počinju radovi na drugom spratu, radićemo četiri radne sobe, prostorije za trijažu, igraonicu koja je nešto novo a potrebna je i deci i roditeljima. Treća faza radiće se naredne godine, radiće se dvorište-kazala je direktorka Colić.

 

Uvodi se popodnevna smena, od jeseni Putujući vrtić, gradiće se i kupatilo za decu sa invaliditetom

-Ove godine radimo jedan nov program – uvodimo popodnevnu smenu, skraćeni boravak. Prošle godine smo imali u vrtiću Neven, ove u Prvomajskom cvetu. Ove godine možda uključimo i putujući vrtić iz sela Izvor i Krupac. Osim kupatila koja već renoviramo, radimo i na kupatilu i za decu sa invaliditetom, koje do sada nismo imali ovde-kazala je direktorka Colić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker