Lokalna samouprava

Vrtić Prvomajski cvet dobija stari sjaj. Stigla i donacija EU za vrtiće Lane i Prvomajski cvet

Direktorka Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj Milka Colić kazala je danas prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i dogradnji objekta vrtića Prvomajski cvet da je to možda jedini objekat u zemlji koji ima odvojene prostorije za boravak dece, spavanje, trpezacije…

-Trenutno imamo preko 350 deteta. Prostorije su dobre, velike, dobre za rad sa decom i ovo je jedan od retkih, ako ne i jedini u zemlji u kome svaka grupa ima svoje prostorije, za boravak, spavaonu i trpezaciju koju koristimo samo za tu grupu. Pre nego što su krenuli ovi obimni radovi mi smo promenili način funcionisanja kako bi se funkcionisalo na najbolji mogući način. Stotinjak dece boravi u objektu obližne škole Dušan Radović, a ovde oko 250. Ulaz gde nam deca ulaze je potpuno bezbedan pa tako izvođači radova ulaze na drugom ulazu koji je fizički odvojen i nepristupačan mališanima-kazala je direktorka Colić.

Po njenim rečima danas je Predškolska ustanova dobila vrednu donaciju EU s obzirom na činjenicu da je Pirot jedan od deset gradova u Srbiji, ujedno i jedan od pet klaster centara koji će vršiti u narednom periodu obuku stručnog kadra iz ove oblasti.

-Za ovu donaciju su zaslužni odlični rezultati koje postižemo. Dobili smo tehniku, igračke, a danas i nameštaj koji će biti postavljen u vrtićima Lane i Prvomajski cvet, koji su i najveći po grupama-kazala je direktorka Colić.

Radove na rekonstrukciji i dogradnji vrtića Prvomajski cvet danas su u društvu direktorke Colić obišli gradonačelnik Vladan Vasić, zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović, pomoćnici gradonačelnika Milica Golubović i Bojan Ranđelović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker