Gradska hronika

Vrtić Lane – Centar klastera u Pirotu – stigla moderna informatička oprema i nameštaj

U PU “Čika Jova Zmaj” vrtić “Lane” će biti centar klastera u Pirotu. Ugovori o opremanju 5 vrtića – centara klastera, predstavnici  gradova i predškolskih ustanova, među kojima je i Pirot potpisali su sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministarom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem. Nameštaj i informatička oprema je već stigla u Pirot.

Vrtići – centri klasteri biće opremljeni niskim mobilnim nameštajem, didaktičkim sredstvima i informatičkom opremom. Sredstva su obezbeđena u okviru Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje“ koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Svetskom bankom. U PU “Čika Jova Zmaj” centar – klastera će biti vrtić “Lane”. Direktorka PU “Čika Jova Zmaj”, Olivera Vukovojac, kaže da će oprema koju će dobiti biti savremena, veoma kvalitetna, sve sobe će biti opremljene laptopovima, projektorima, digitalnim web kamerama i drugim aparatima, aparatima za plastificiranje. Na nivou vrftića dobićemo multifunkcionalni uređaj, štampač u boji, grafoskope i još mnogo toga.

“Što se tiče mobilnog nameštaja dobićemo komode  koje su prilagođene i usklađene sa zahtevima novih osnova programa “Godine uzleta” tako da sve bude dostupno deci, da deca mogu da koriste sve materijale u skladu sa temom koju rade i sa njihovim interesovanjima a takođe da mogu da odlažu svoje produkte. Biće tu i mnogo ogledala, dobićemo reflektujuće folije kao i opremu za dvorište.  Deo opreme je već stigao u vrtić, stigli su peščanici, klupe sa stolovima, različite penjalice. Od onoga što smo izdvojili kao neophodno, usklađeno sa zahtevima nove programske koncepcije,  već je stigla informatička oprema i deo nameštraja, a  očekujemo da uskoro stignu didaktička sredstva”,  kaže direktorka PU “Čika Jova Zmaj”, Olivera Vukovojac.

Direktorka ističe da je stigao nameštaj u vrednosti od 1.614.520 dinara i IKT oprema  vredna 1.847.000  dok   didaktički materijal koji uskoro stiže košta oko 18.000 evra.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker