Kultura

“Vremenska mašina” Zorana Mojsilova ne prestaje da oduševljava Amerikance

Izložba umetničkih instalacija autora Zorana Mojsilova, svetski priznatog umetnika koji je poreklom iz naših krajeva, tačnije iz sela Vlasi, oduševila je ljubitelje umetnosti u Americi, ali i novinare, pa brojni američki mediji koji se bave kulturom pišu o “čoveku koji se rve sa stenama i drvetom” i pravi vrhunska umetnička remek-dela. 

Mediji su posebni fascinirani činjenicom da inspiraciju za svoja dela Mojsilov nalazi u šarama pirotskog ćilima pa je jedan od štampanih medija koji je uradio veliki intervju sa Mojsilovim, napravio jedinstveno grafično rešenje za pomenuti intervju takođe u šarama pirotskog ćilima (na fotografiji dole). Kako je Mojsilov kazao Pirotskim vestima, nakon veoma uspešne izložbe u Plains art muzeju u Severnoj Dakoti, a koja će trajati sve do juna meseca, pregovara se i sa drugim poznatim galerijama u USA ali i širom sveta koje žele da svojoj publici prirede izložbu kakva se retko viđa. 

 

 

https://www.pirotskevesti.rs/gradska-hronika/zoran-mojsilov-i-amerikance-se-sad-dzvere-ko-sto-se-pirocanci-dzvere-na-jabucilatoga/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker