Lokalna samouprava

Vrednost investicija u Pirotu, poslednjih godina, meri se desetinama miliona evra

Zoran Nikolić – “Nije slučajno što Pirot uživa veliku podršku Vlade Srbije, njenih ministarstava i institucija, kao i predstavnika Evropske unije, raznih inostranih fondova i donatora. Pirot se dokazao kao pouzdan i odgovoran partner kod svih projekata jer su besprekorno realizovani”.

Poslednjih nekoliko godina u Pirotu je, zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, njenih ministarstava i institucija, Evropske unije i drugih stranih donatora realizovano više kapitalnih investicija čija se vrednost meri desetinama miliona evra. Izgrađena je Hala “Kej”, Zatvoreni Bazen, Energana Senjak i kompletan toplovodni sistem, Regionalna sanitarna deponija, Crpna stanica “Berilovac”, renovirane su sve osnovne i srednje škole, zdravstvene ustanove, dečji vrtići, Omladinski stadion, Tvrđava “Kale”, putna infrastruktura i da ne nabrajamo. Grad Pirot je bio garant za realizaciju svih projekata i potpisnik ugovora. Svi su uspešno realizovani.zoran nikolić, direktor vodovoda i kanalizacije

Direktor JP “Vodovod i kanalizacija” , Zoran Nikolić, kaže da nije slučajno što Pirot uživa veliko poverenje i podršku Vlade Srbije, ministarstva i drugih domaćih institucija. Ništa manje nije poštovan i od strane predstavnika Evropske unije, raznih fondova i donatora. Sve je to rezultat besprekorne realizacije odobrenih projekta i potpisanih ugovora. Sve što se u Pirotu radilo privedeno je kraju u potpunosti, bez da se povlače “repovi”, a kamo li sudski sporovi. Zato Pirot, njegova javna preduzeća i ustanove mogu računati na dalju pomoć i saradnju u cilju realizacije novih projekata, kaže Nikolić.

 

“Ne bih previše govorio o postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda. To ide svojim tokom. Ostala je nedoumica oko načina finansiranja, i nadam se da ćemo to rešiti, koji će biti odnos donacije i kredita. Nastojimo da dobijemo što više donacije. Projekat je vredan oko 15 miliona evra i dobar deo novca će biti odvojen za sanaciju kanalizacione mreže u gradu.
Želim da istaknem saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima. Nedavno smo bili u Kancelariji i razgovarali o budućem projektu zamene vodovodne mreže glavnog dovodnog voda od Krupca do Berilovca. Osam kilometara je dužina ove mreže sa odgovarajućim profilom cevi. Procenjuje se da je vrednost ovog projekta oko milion i šesto hiljada evra. To je još jedna veća stvar koju treba da uradimo u našem vodovodnom sistemu čime bismo dobili na većoj sigurnosti u vodosnabdevanju. Ja sam optimista po ovom pitanju i verujem da će Kancelarija za javna ulaganja podržati naš projekat posle veoma konstruktivnih razgovora koje smo imali u Beogradu”- rekao je Zoran Nikolić.

asfaltiranje sukovo
Krupac

Pirot ne bi mogao da svojim sredstvima tako brzo realizuje krupne investicije bez donacija. Predstoje još brojni projekti čijom će se realizacijom značajno popraviti kvalitet života. Dobro je što Pirot nastavlja da neguje odgovoran i profesionalan odnos prema svojim partnerima, pa tako i ubuduće može računati na podršku i novac sa strane, navodi Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker