Lokalna samouprava

Vredna medicinska oprema stigla u pirotsku Bolnicu. Tigar Tajers donirao kombi vozilo za prevoz dijaliznih pacijenata

Tokom 2021. godine, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, Opšta bolnica Pirot uspela je da značajno obnovi svoju medicinsku opremu. Ovih dana nabavljen je savremen parni sterilizator čija je vrednost 13 miliona i 800 hiljada dinara. Reč je i opremi koja je, kako je rekao direktor Bolnice, Goran Petrović, srce operacionog bloka. Bolnica je obezbedila i novu stanicu za razvod kiseonika u vrednosti od 3 miliona dinara, a zahvaljujući donaciji Tigar Tajersa konačno je rešen problem namenskog vozila za transport dijaliznih pacijenata. Tigar Tajers je obezbedio kombi vozilo, marke tojota, vrednosti oko 3 miliona dinara.

Bez sterilizacije i osnovnih uslova rada Bolnica ne bi mogla da funkcioniše. Prethodni sterilizator je star preko 20 godina, a ovlašćeni serviseri su prestali da ga održavaju. U funkciji je samo zahvaljujući angažovanju bolničke tehničke službe, ali bilo je pitanje dana kada bi zatajio, tako da se duguje velika zahvalnost Ministarstvu zdravlja što je izašlo u susret pirotskoj Bolnici, rekao je direktor Petrović.

Načelnik Dnevne bolnice za dijalizu, dr Saša Milenković, kaže da je donacija Tigar Tajersa izuzetno značajna, jer će sada mnogo lakše moći da se organizuje dolazak pacijenata na tretman i odlazak kući.

“Trenutno imamo 36 pacijenata na hemodijalizi, a na peritonealnoj dijalizi 12 pacijenata. Taj broj se u uslovima covid-a, u poslednje dve godine, smanjio kao i u svim dijaliznim centrima u Srbiji, ali se nadamo da će doći do stabilizacije broja pacijenata. Što se tiče samih aparata za hemodijalizu imamo 16 aparata i dva rezervna dijalizna mesta gde sprovodimo hemodijalizne tretmane u dve smene svakog dana, osim nedeljom. Mašine nisu starije od pet godina, zanovljene su poslednjih godina i njihova starost je od 3 do 5 godina. Uz pomoć naših servisera uspevamo da održimo kvalitet rada dijaliznih mašina” – izjavio je dr Milenković.

Što se rada Službe tiče dr Milenković kaže da se ulažu maksimalni napori da se pacijentima obezbedi puna zdravstvena nega, usluga i kvalitetno lečenje.

Glavni tehničar u Dnevnoj bolnici za dijalizu, Siniša Čabrilo, kaže da je rešen dugoročan problem prevoza pacijenata, pogotovo, u zimskim mesecima. Zanovljena oprema u velikoj meri olakšava rad celokupnom osoblju, a renoviranjem Bolnice rešen je problem prokišnjavanja, tako da se oseća zadovoljstvo zaposlenih, ali i pacijenata.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker