Gradska hronika

Vredna donacija “Tigar tyersa” bolnici

U okviru projekta Growing together, koji podrazumeva podršku lokalnoj zajednici, kompanija Tigar Tyres organizovala je potpisivanje ugovora sa menadžmentom Opšte bolnice Pirot o doniranju 35.000 evra za kupovinu savremeno opremeljenih ambulantnih kola.
DSC_0286-Na ovaj način obezbedili smo uslove za hitan transport pacijanata koji su životno ugroženi iz Opšte bolnice Pirot u referentnu ustanovu, Klinički centar Niš. U urgentnim situacijama vozilo će moći da u roku od pet minuta krene ka Nišu. Reanimobil je kompletno opremljen medicinskom opremom, kiseonikom za veštačko disanje, EKG-om, defibrilatorom, monitorom… Zahvaljujući razumevanju Tigar Tyresa, biće spašeni mnogi životi, kaže dr Goran Petrović, direktor pirotske bolnice i dodaje da je kompanija Tigar Tyres nedavno izdvojila i sredstva u visini od 1.300.000,00 din. kako bi bio osposobljen skener.

-U okviru strateškog partnerstva pirotske bolnice i ove kompanije, definisane su oblasti u kojima je moguće ostvariti transfer znanja: deljenje znanja u oblasti procesnog pristupa, menadžment znanja, podizanje svesti o potrebi pregleda i zdravstvene zaštite, jačanje veza KCB Niš sa našom ustanovom. Nedavno je naša saradnja krunisana potpisivanjem dokumenta kojim se Opštoj bolnici Pirot vraća status Nastavne baze medicinskog fakulteta u Nišu, a nabavljen je elektro-hirurški nož Kardio-vaskularnoj klinici u Nišu, objašnjava dr Petrović.

Projekat Growing together, koji sprovodi Tigar Tyres, predstavlja nastojanje ove kompanije da u vreme realizacije jedne od najvećih proizvodnih investija u zemlji, iskaže svoj odgovoran pristup i doprinese daljem razvoju zajednice, kroz podršku zdravstvu, obrazovanju, i poboljšanju bezbednosti u saobraćaju. Nedavno su su u cilju unapređenja obrazovanja i poboljšanja uslova za rad sa decom, sve pirotske škole dobile finansijsku pomoć u visini od oko 400.000 din, odnosno, ukupnom iznosu od 4 miliona dinara. Sredstva su prvenstveno namenjena za nabavku savremenih učila, informatičke opreme, opremanje laboratorija ili poboljšanje uslova za izvođenje praktične nastave.

A.Ć.

Slične vesti

2 Comments

  1. Odgovarajući na pitanje gledalaca emisije, Vučić je kazao da će početkom 2014. francuski “Mišlen” dobiti podsticajna sredstva u iznosu od 7,5 miliona evra za novu investiciju u proširenje proizvodnih kapaciteta fabrike auto-guma u Pirotu.

  2. Pa koliko znam nije dobio ni dinar a kamo li 7,5 miliona eura 🙂 U pirotu jedino tigar tyers radi i ima vrednu platu ,ostalo je sve otislo u pm

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker