Babušnica

Vredna donacija Japanaca Babušnici

Danas su predstavnici ambasade Japana u Srbiji uručili vrednu donaciju Babušnici, tačnije OŠ “Despot Stefan Lazarević”. Reč je o donaciji vrednoj 90.930 evra. Novac je između ostalog utrošen, po rečima prvog sekretara ambasade Japana u Beogradu Akihara Terućia, na zamenu dotrajalog krova od azbestnih ploča, kao i obnovu fasade objekta škole, a rekonstruisana je i fiskulturna sala ove škole.

-To je omogućilo da se poveća kvalitet nastave za više od 500 učenika koji pohađaju ovu školu. Povećana je i bezbednost učenika i svih zaposlenih u školi-kazao je Terući.

japan

Predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković izrazio je zahvalnost narodu Japana.

-Danas je za nas veliki dan i želim da pozdravim i izrazim zahvalnost ambasadi i Vladi Japana. Po ko zna koji put narod Japana pokazuje

Načelnik Školske uprave Niš Slobodan Gejo kazao je da je ovo jedna od najboljih osnovnih škola u Srbiji, što je potvrđeno i vrednovanjem škola u Srbiji, tako da deca i njihovi roditelji ne moraju više da brinu o bezbednosti školaraca-kazao je Gejo.

Prilog TV Pirot

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Predivan gest japanskog naroda.Ne mogu da ne primetim da vecina ambasadora nama stvarno prijateljski nastrojenih drzava uveliko se potrude da nauce srpski jezik.sto se za nase politicare i ambasadore ne moze reci

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker