Vredna donacija Japanaca Babušnici

Danas su predstavnici ambasade Japana u Srbiji uručili vrednu donaciju Babušnici, tačnije OŠ “Despot Stefan Lazarević”. Reč je o donaciji vrednoj 90.930 evra. Novac je između ostalog utrošen, po rečima prvog sekretara ambasade Japana u Beogradu Akihara Terućia, na zamenu dotrajalog krova od azbestnih ploča, kao i obnovu fasade objekta škole, a rekonstruisana je i fiskulturna sala ove škole.

-To je omogućilo da se poveća kvalitet nastave za više od 500 učenika koji pohađaju ovu školu. Povećana je i bezbednost učenika i svih zaposlenih u školi-kazao je Terući.

japan

Predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković izrazio je zahvalnost narodu Japana.

-Danas je za nas veliki dan i želim da pozdravim i izrazim zahvalnost ambasadi i Vladi Japana. Po ko zna koji put narod Japana pokazuje

Načelnik Školske uprave Niš Slobodan Gejo kazao je da je ovo jedna od najboljih osnovnih škola u Srbiji, što je potvrđeno i vrednovanjem škola u Srbiji, tako da deca i njihovi roditelji ne moraju više da brinu o bezbednosti školaraca-kazao je Gejo.

Prilog TV Pirot

1 Komentar

  1. 2KD

    21.01.2016. at 21:07

    Predivan gest japanskog naroda.Ne mogu da ne primetim da vecina ambasadora nama stvarno prijateljski nastrojenih drzava uveliko se potrude da nauce srpski jezik.sto se za nase politicare i ambasadore ne moze reci

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar