Lokalna samouprava

Vredna donacija ambulanti u Tijabari

Tijabarska ambulanta koja radi u okviru Doma zdravlja dobila je vrednu donaciju Stalne konferencije gradova i opština(SKGO). Reč je o novom kotlu koji će raditi na pelet i omogućiti uštede u gorivu do čak tri puta, a takođe, reč je o ekološki mnogo prihvatljivijem energentu u odnosu na dosadašnje lož-ulje.

 

Po rečima direktora Doma zdravlja dr Radovana Ilića, danas je nova kotlarnica počela sa radom.

-Ona je bazirana na ekološkom gorivu-peletu. Do sada je ova kotlarnica radila na lož-ulje što je i finansijski i ekonomski gledano ispod današnjih stremljenja. Ovaj projekat je ostvaren u saradnji sa lokalnom samoupravom, a preko SKGO, pri čemu je u ovoj godini zaokružen jedan deo tog projekta vezan za instaliranje novog kotla, ali i za zamenu dotrajale stolarije novom PVC stolarijom. Nadam se da će se ceo projekat naredne godine zaokružiti na taj način što će se uraditi termoizolacija fasade čime bi smo dobili energetski efikasan objekat koji zadovoljava i ekološke kriterijume. Vrednost kotla je oko 6.000 evra, a između 650.000 i 700.000 dinara uloženo je i u zamenu stolarije.

20151215_103019_HDR_resize

Aleksandar Popović, iz SKGO, kazao je da je ovaj projekat sproveden zahvaljujući pomoći Ministarstva spoljnih poslova Nemačke i Vlade Švajcarske.

-Naša praksa je da kad god imamo neka sredstva, usmerimo ih na naše članive, a Pirot je imao dobar projekat pa je uz Pirot samo još Kruševac dobio sredstva. Ovo je veoma korisna stvar jer će uštede biti verovatno i do tri puta nego što je to do sada bio slučaj-kazao je Popović.

Pomoćnik predsednika opštine Pirot zadužen za saradnju sa Vladom Srbije Vidojko Panajotović zahvalio se donatorima.

-Posebno bi se zahvalio SKGO bez koje ne bi dobili ova sredstva za poboljšanje energetske efikasnosti. Nadam se da će biti još ovakvih projekata-kazao je Panajotović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker