Sport

Vraćeno milo za drago Lazarevčanima, Pirot bolji u produžetku

Košarkaška liga Srbije 

SC “Kolubara” – 19 h.

KK “Kolubara” 91 – 93 KK “Pirot” (16-19, 23-21, 19-17, 25-26) (8-10)

KK “Pirot”: Nikola Đonlić, Sanel Mukanović, Dušan Filipović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić, Ivan Pendić (k), Miloš Vraneš, Martin Matović, Mladen Pantić, Vladimir Đorđević, Đukan Đukanović, Venkatesha Jois. 

U lavovskoj borbi košarkaši Pirota osvojili su izuzetno važne bodove u Lazarevcu protiv Kolubare. Utakmica veoma bitna za oba tima u grčevitoj borbi za opstanak u prvoligaškom društvu. Znali su to momci Filipa Soceka i na to je skrenuo pažnju pre polaska za Lazarevac, kapiten, Ivan Pendić rekavši da naš tim jeste u usponu forme i da se to maksimalnim zalaganjem mora potvrditi protiv Kolubare koja ni slučajno neće biti lak plen. Tokom celog meča vodila se ravnopravna i teška borba. Najvažnije od svega jeste da su Piroćanci pokazali prisebnost i  sačuvali koncentraciju posle nerešenog regularnog toka utakmice da bi u produžetku osvojili dragocene bodove. Na taj način istom merom su se revanširali za jesenjašnji poraz u Pirotu.

Filip Socek, šef struke pirotskih košarkaša čestitao je svojim momcima na izuzetnom zalaganju i karakteru koji su pokazali u večerašnjem susretu.

“Čestitam mojim košarkašima na pokazanom karakteru i maksimalnom zalaganju da realizujemo ono što smo dogovarali i planirali u svlačionici. To je da ostanemo sve više u egalu i da igramo pametno. Uspeli smo u tome. Protivniku se “stezala” ruka i srećno smo trijumfovali u produžetku. Ovo je bitna i velika timska pobeda. Već sutra nastavljamo sa treninzima. Koliko u četvrtak dolazi nam veoma jaka ekipa Zlatibora”- izjavio je Socek.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker