IZBORI 2020

Vojska Srbije se vraća u Pirot

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je prilikom svoje posete Pirotu izjavio da se Vojska Srbije vraća u Pirot i pirotsku kasarnu. Jedino još uvek nije izvesno u kom obimu, ali će se vojska definitivno vratiti u Pirot, grad koji ima vojničku tradiciju, i to je značajno ne samo za bezbednost već i za ekonomiju ovog kraja-izjavio je Vulin nakon sastanka sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem. 

vulin i vasić u Pirotu

Vasić je kazao da SNS i PS na ovim izborima nastupaju kao koalicija i očekuju odlične rezutate u Pirotu.

-Nadam se da će ta saradnja doprineti i da posle izbora Pirot nastavi da se brže i bolje razvija. Ono što je nas interesovalo, a što je u resoru ministra Vulina, jeste pirotska kasarna. Očekujemo da ona ponovo zaživi i to će biti ravno otvaranju jedne nove male fabrike-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vulin: Izbori za stabilnost, za nastavak napretka ekonomije naše zemlje

Lider PS Aleksandar Vulin istakao je da je PS tu da se bori da Srbija bude vojno neutralna, samostalna, socijalno pravedna i zemlja koja će brinuti o svakom svom građaninu.

-Predsednik Vučić nas je okupio, objedinio i dao nam priliku da se borimo za Srbiju u kojoj zaista postoji budućnost za našu decu. Ovo su izbori za stabilnost, za nastavak napretka i bolju ekonomiju. Ako hoćemo i želimo da Srbija nastavi da se razvija i jača, onda moramo imati što je moguće veću izlaznost. Izađite i kažite šta mislite, ne dozvolite da se bilo kakva manja izlaznost iskoristi da sutra imamo sukobe na ulicama. Mi ne smemo sebi da dozvolimo da ličimo na Makedoniju, Crnu Goru, ne smemo sebi da dopustimo da ličimo na Vašington i Njujork. Ovo je zemlja gde ljudi treba na ulice da izlaze samo kada se raduju-kazao je Vulin.

 

Vojska Srbije se vraća u Pirot, ali i u mnoga druga mesta u Srbiji

Vulin je građanima Pirota poručio da se Vojska Srbije vraća u grad svetle vojničke tradicije.

-Građanima Pirota sa zadovoljstvom mogu da kažem da se Vojska Srbije vraća. U narednom periodu hoćemo da vratimo jedinicu u Pirot. O njenoj veličini ćemo razgovarati ali želimo da vratimo Vojsku Srbije u Pirot. Pirot je vojnički grad, sa tradicijom, na strateškom mestu i on mora da bude u najboljoj mogućoj vezi sa Vojskom Srbije. To je dobra vest za bezbednost, za sigurnost čitavog kraja, ali to je i sa ekonomskog aspekta dobra vest. Vojska je siguran, dobar poslodavac. Ja se radujem što ćemo imati mogućnost da građani Pirota uzmu svoje mesto u Vojsci Srbije, jer vredi vezati svoju sudbinu za Vojsku Srbije jer to je sudbina Srbije-zaključio je Vulin.

vojska srbije pirot kasarna

Sastanku sa Vulinom prisustvovali su i direktor kompanije Tigar AD Vladimir Ilić i sindikalni lider ove fabrike Slobodan Petrović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker