Gradska hronika

Vojna imovina privlačna za investitore

Državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević posetio je danas Pirotski okrug gde ga je primio načelnik okruga dr Aleksandar S. Ćirić. On je tom prilikom pozvao  lokalne samouprave u Srbiji da uđu u postupak preuzimanja vojne imovine koja se uglavnom nalazi na atraktivnim lokacijama i može biti interesantna investitorima. Osim Đorđevića, na prijemu kod načelnika Ćirića bila je i državni sekretar Ministarstva energetike Stana Božović.

_DSC1315_resize

-Svi objekti koji se nalaze u master planu služe za pribavljanje novčanih sredstava za opremanje vojske ili za pribavljanje stanova za pripadnike vojske. Ministarstvo odbrane ima razumevanja, s jedne strane za tešku ekonomsku situaciju, pa je izdejstvovala da lokalna samouprava može na pet rata u pet godina da otplati te objekte ili da opština dobavi stanove, recimo za vojsku, a preuzme zemljište ili lokalitete koji su njoj zanimljivi. Lokalne samouprave treba da razmotre i pribave vojnu imovinu jer mislim da u budućnosti, pošto svi očekujemo strane investicije, znamo da vojska ima atraktivne lokacije koje će sigurno biti interesantne investitorima i da će lokalne samouprave od svega toga profitirati i imati koristi- kazao je Đorđević.

Načelnik Ćirić je kazao da je državnog sekretara Đorđevića upoznao sa činjenicom da Pirot već deset godina nema vojnu jedinicu.

-Ceo naš okrug nema vojnu jedinicu iako se nalazi na “kapiji” zemlje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Ministarstvu energetike u kome je potpisan ugovor o izgradnji šest mini-hidrocentrala, koji je potpisan sa predsednikom opštine Dimitrovgrad. Upoznao sam ih sa situacijom u okrugu i sa problemima nezaposlenosti, jer u proteklih deset godina preko 9.500 radnih mesta u Pirotu je izgubljeno-kazao je dr Ćirić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker