Lokalna samouprava

Vodovod u 2020. godini investira preko 50 miliona u zamenu cevovoda u gradu i selima

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zoran Nikolić kazao je za Pirotske vesti da će 2020. godinu, kada je o poslovanju ovog javnog preduzeća reč, bez sumnje obeležiti aktivnosti na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda vrednog preko 14 miliona evra.

-Još uvek nismo došli u tu fazu da krenu radovi, ali sve aktivnosti vezano za projektnu dokumentaciju, studiju izvodljivosti,  raspisivanje tendera, sve to će se odvijati 2020. godine. Investicija koja bi trebalo da bude vredna negde oko 14 miliona evra i radiće se u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KFW. Očekujemo da oko 95 posto tih sredstava budu donacija-kaže direktor Nikolić.

Tokom 2020. godine Vodovod će nastaviti sa zamenom vodovodne mreže u gradu i selima, za šta je izdvojeno oko 15 miliona dinara za grad i oko 17 miliona za sela. Radiće se zamena vodovodne mreže u selima Krupac i Izvor, a imamo nameru da završimo sa radovima na uvođenju kanalizacije u selu Izvor. To su najvažnije stavke, a planirano je i oko 50 miliona dinara investicija i za 2020. godinu-kaže direktor Nikolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker