Lokalna samouprava

Vodovod i Grad investiraju milione evra u kvalitetno vodosnabdevanje

Vodovod i kanalizacija i Grad Pirot počeli su sa realizacijom veoma važne investicije od skoro milion i po evra na Crpnoj stanici Berilovac na putu ka selu Izvor. Danas je radove obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je tom prilikom kazao da je reč o izuzetno važnoj i kompleksnoj investiciji. 

-Ovde će biti ugrađena nova oprema, novi filtri. Imali smo ranije problema sa mutnoćom vode u slučaju većih padavina. Ja sam siguran da će izgradnjom ove, mogu slobodno reći fabrike vode ti problemi biti otklonjeni i da će Pirot i u buduće imati zdravu i kvalitetnu pijaću vodu u celom gradu, kao što je i do sada bio slučaj. To je završni projekat koga radimo zajedno sa KFW bankom, angažovano je tridesetak radnika a ima i problema sa visokim nivoom podzemnih voda, ali ja se nadam da će sve biti završeno kako treba-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Direktor JP Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolić kazao je da je reč o velikom gradilištu gde će biti ugrađeno čak devet potpuno novih filtera sa rezervoarom za vodu za ispiranje filtera.

-Ugradiće se novi filtri, umesto postojećih osam biće ih devet novih pa će time i efikasnost filtriranja vode biti mnogo bolja. Nadamo se da ćemo na ovaj način potpuno eliminisati probleme koje imamo povremeno kada su velike padavine pa dođe do povećane mutnoće vode. Biće ugrađena i potpuno nova mašinska oprema, nove pumpe, sve će biti potpuno automatizovano tako da je ovo velika i prilično složena investicija. Planirali smo da sve bude zavreno do kraja ove godine, međutim bilo je dosta problema sa visokim nivoom podzemnih voda, zbog čega smo izgubili četiri nedelje pa ćemo imati neko prekoračenje. Nadamo se da ćemo to razrešiti i iskorititi ovo lepo vreme da se radovi uspešno privedu kraju-kazao je direktor Nikolić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker