Gradska hronika

Vodosnabdevanje Pirota uredno, nema ograničenja potrošnje vode

Bez obzira na izuzetno nepovoljnu hidrološku situaciju ovog leta, dugotrajnu sušu i slabe padavine, izdašnost izvorišta iz kojih se Pirot snabdeva vodom je zadovoljavajuća. Do sada, snabdevanje grada vodom, kao i okolnih sela bilo je redovno, nije bilo prekida, sem u slučaju sporadičnih kvarova na vodovodnoj mreži koji su odmah tokom dana sanirani. Po svemu sudeći, za razliku od pojedinih gradova u Srbiji, Pirot i ove godine neće imati problema sa vodosnabdevanjem i u najsušnijem periodu. 

Kako je rekao Pirotskim vestima direktor JP “Vodovod i kanalizacija”, Zoran Nikolić, vode ima dovoljno i nema nikakvih ograničenja u potrošnji, tako da se može, pored ostalog koristiti za zalivanje travnjaka, bašti i u druge svrhe. Na građanima je da sami odluče koliko će trošiti vodu mesečno, s obzirom da ne postoje ograničenja, ali podseća i na to da se računi, na kraju, moraju platiti. Slična je situacija i u selima, ukupno 23 sela su pod ingerencijom “Vodovoda”, gde je vodosnabdevanje uredno.

Nikolić je još rekao da sve ekipe “Vodovoda” rade prema usvojenim programima i da je planska dinamika izvođenja radova dobra. Jedan od velikih poslova jeste zamena azbestne vodovodne mreže od semafora prema Lidlu o čemu će uskoro više biti reči.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker