Gradska hronika

Vodosnabdevanje Pirota uredno i tokom zime – Za radove u selima opredeljeno oko 15 miliona dinara

U ovom periodu godine, kada je zbog vremenskih uslova nemoguće realizovati planirane aktivnosti, deo radnika JP “Vodovod i kanalizacija” koristi godišnji odmor, kako bi radne jedinice bile kompletne početkom proleća kada krenu radovi. Ono što je važno u ovom trenutku, i pored nekoliko hladnih talasa, vodosnabdevanje građana Pirota je uredno kaže, direktor Preduzeća, Zoran Nikolić. Jedini problem imali su meštani Staničenja gde se u jednom delu vodovodne mrže voda zaledila i tu je počela zamena dovodnog voda u dužini od pedesetak metara.

Dobar deo sredstava predviđen za investicije opredeljen je za radove u selima. Direktor Nikolić kaže da je za poslove u selima izdvojeno preko 10 miliona dinara, a radovi će biti usaglašeni sa aktivnostima JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta.

“U Gnjilanu ćemo pre asfaltiranja pojedinih sokaka zameniti vodovodnu mrežu. Pored toga, ono što nam je ostalo od prošle godine to je zamena vodovodne mreže u Sopotu. Hoćemo da uradimo i vezu između Krupca i Velikog sela. Tamo je često bilo kvarova i problema tokom prošlog leta pa nastojimo da to predupredimo. Spojićemo Poljsku Ržanu i Trnjanu sa gradskim vodovodom kako bi se izbegi problemi u slučaju nekih nestašica vode. Prema selima će, kao što vidite, biti dosta aktivnosti. Uz to, 3,5 miliona dinara smo predvideli u ovoj godini za selo Jalbotina. Tamo treba da se završi istražna bušotina i dovede u funkciju, moramo da uradimo i kaptažu za prihvat vode. Kao što vidite dosta para je predviđeno za investicije i radove u selima” – rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da sledi izrada projektne dokumentacije za kanalizaciju za preostala sela na Kružnom putu. Krupac i Poljska Ržana već imaju kanalizaciju, ali ovo važno infrastrukturno pitanje nije regulisano u Trnjani, Velikom i Malom Jovanovcu i Velikom Selu, i to treba uraditi.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker