Gradska hronika

Vođena tura kroz Specijalni rezervat prirode “Jerma”

“Zelena Jerma”

Regionalna razvojna agencija Jug, u saradnji sa EU info kutkom Niš organizuje vođenu turu kroz Specijalni rezervat prirode „Jerma”. Obilazak Jerme deo je zvaničnog programa obeležavanja ovogodišnje EU zelene nedelje.

kanjon reke jerme iz vazduha

U okviru ture “Zelena Jerma” za učesnike je obezbeđena šetnja sa vodičem  kroz dolinu reke Jerme  uz razmenu mišljenja sa predstavnicima RRA Jug o zaštiti njenog biodiverziteta, mogućnostima za razvoj održivog turizma u zaštićenom području, kao  i modalitetima finansijske podrške EU kroz realizaciju Zelene agende za Zapadni Balkan i drugih evropskih fondova namenjenih zaštiti životne sredine.

Događaj “Zelena Jerma” (Greening Jerma) je odobren kao oficijalni partnerski događaj i potvrđen od strane Direktorata EU za zaštitu životne sredine i deo je zvaničnog programa nacionalnog obeležavanja EU zelene nedelje koje organizuje Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa brojnim nacionalnim i lokalnim partnerima kako bi se istakla najvažnija dosadašnja ulaganja i postignuća u sektoru zaštitu životne sredine.

„EU zelena nedelje” ove godine se obeležava od 30. maja do 5. juna širom Evrope sa istim prioritetima – razvoj cirkularne ekonomije, postizanje “nultog zagađenja” i očuvanje biodiverziteta. „Zelena Jerma“upravo i aktuelizuje pitanja zaštite prirode, biodiverziteta i održivi ekonomski razvoj zaštićenih područja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker