Gradska hronika

Vodeći farmaceutski brend Benu svečano otvorio renoviranu apoteku Karlo Skacel u Dragoševoj ulici

Najveći lanac apoteka u Srbiji i vodeći farmaceutski brend u kontinentalnoj Evropi, Benu, otvorio je danas renoviranu apoteku Karlo Skacel u Dragoševoj ulici. Apoteka je jedna od šest renoviranih apoteka, koje je grad Pirot, u okviru koncesionog ugovora, ustupio na korišćenje Apotekarskoj ustanovi Benu na period od 15 godina. Građani Pirota su na postojećim lokacijama dobili moderno opremljene i dobro snabdevene apoteke.

Dejan Aleksov,  član Borda direktora kompanije i direktor za kupce i kanale istakao je da Benu apoteke odlikuje nov i moderan pristup u sprovođenju farmaceutske usluge, čiji je focus na promociji preventive i zdravih navika i poboljšanju kvaliteta života.

“Preuzeli smo 6 apoteka i 38 zaposlenih, zadržali smo radna mesta a  pored ove investicije i ulaganja u objekte mi smo do sada investirali 20 miliona dinara u apoteke Apotekarske ustanove Pirot. Ovo je jedna od najvećih i najlepših ali će sve apoteke biti renovirane u skladu sa Benu standardima.

“Ono što Benu donosi građanima Pirota to su visoki standardi u snabdevanju lekovima i mogu da garantujem najbolju snabdevenost lekovima na tržištu Srbije u Benu potekama. Ono što izdvaja Benu apoteke od ostalih je profesionalizam  i rad farmaceuta s agrađanima. Mi  smo tu da damo stručni savet i da pomognemo našim sugrađanima da otklone probleme zbog kojih su došli u apoteku” – rekao je Aleksov.

On je rekao da apoteke Benu u nekim gradovima rade u tri smene i obećao  da će razmotriti mogućnost da i u Pirotu glavna apoteka dežura non- stop.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota podsetio je da je put preuzimanja Apotekarske ustanove Pirot od strane Benu apotekrske ustanove bio dug. Dugoročni zakup je bilo jedno od najboljih rešenja u trenutku kada je Apotekarska ustanova Pirot zapala u dugovanja. Ugovor je zaključen na 15 godina uz mogućnost da nakon svake pete godine mogu da se sagledaju i redefinišu elementi ugovora. “Ono što je za lokalnu samoupravu najvažnije je da niko nije izgubio posao, preuzeti su radnici, zaključeni su ugovori o zakupu, o preuzimanju radnika i ugovor o preuzimanju dugova i potraživanja. Ugovor o zakupu je zaključen na 2.800 evra za tri apoteke koje su u javnom vlasništvu što je za 1.000 evra više od procenjene vrednosti” – rekao je Colić.

Colić je rekao da je preuzet dug apoteke od strane Benua  112 miliona dinara a preuzeta potraživanja su 43 miliona dinara. On je poželeo da u apotekama  bude što manje onih koji kupuju lekove a što više onih koji kupuju opremu za bebe.

Benu trenutno posluje na više od 420 lokacija u Srbiji i uskoro obeležava deceniju svog poslovanja na našem tržištu. Povodom otvaranja u apotekama u Pirotu obezbeđen je popust od 10 i 20% . U Benu apotekama započeta je i inicijativa “Podržimo zajedno” gde se od svakog kupljenog Livsane proizvoda tri dinara upućuje fondaciji “Budi human”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker