Pirot - Mali Jerusalim

Vladika niški, Arsenije, čestitao Piroćancima Božić i Sabor Presvete Bogorodice

Drugog dana Božića, 8. januara, u Hramu “Roždestvo Hristovo” u Pirotu pravoslavni vernici proslavili su Sabor Presvete Bogorodice. Danas, Crkva Hristova odaje slavu i hvalu Presvetoj Bogomateri koja je rodila, Gospoda Boga i spasa našega, Isusa Hrista. I ove godine Njegovo Preosveštenstvo vladika niški, Arsenije, služio je Svetu arhijerejsku liturgiju.

Upućujući reči pozdrava – Hristos se rodi, draga braćo i sestre, vladika niški, Arsenije rekao je, pored ostalog, da danas proslavljamo rođenje Hristovo i njegovu Bogomajku koja je rodila Gospoda i spasitelja sveta. Gospod je taj koji beskrajno prašta, sva naša lutanja, naše grehe, naše pogreške, pa čak i naše odvajanje od Boga, milostivo nam prašta i prima nas u svoj nebeski, očinski zagrljaj. Neka je srećan i blagosloven ovaj veliki praznik koji je početak svih drugih hrišćanskih, gospodnjih praznika koji nam ne samo simbolički pokazuju šta se dogodilo pre dve hiljade i više godina, nego to su realni događaji u kojima mi kroz Svetu liturgiju realno učestvujemo, rekao je vladika Arsenije.

Prethodni kolačar, profesor Nemanja Cvetković, predao je danas kolačarstvo, direktoru Sportskog centra u Pirotu, Nenadu Đorđeviću.

Video: Stefan Ćirić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker