Lokalna samoupravaPirot - Mali Jerusalim

Vladika Arsenije u Pirotu: Drugog dana Božića slavimo Majku Božiju

Drugog dana Božića, u Pazarskoj crkvi liturgiju je služio vladika niški Arsenije. On je vernicima kazao da drugog dana Božića slavimo Majku Božiju. Nakon liturgije vladika Arsenije je kolačarstvo za proslavu Božića za narednu godinu, predao novom kolačaru Draganu Krasiću. Kolačar ovogodišnje proslave Božića u centralnom gradskom hramu bio je Grad Pirot, odnosno gradonačelnik mr Vladan Vasić.

-Gospod je kao smireni sluga došao na ovaj svet da bi nas izbavio od greha, robovanja grehu, đavolu i smrti. Gospod je došao da nam da svoj mir, božanski mir koga niko drugi ne može da nam da. Ona koja se jedina dostojna našla da bude Majka Božija, jeste presveta Djeva Marija, iz grada Nazareta, koja se jedina u rodu ljudskome našla dostojna i od Boga bila izabrana da upravo ona bude majka sina Božija.

Drugoga dana Božića mi zapravo slavimo nju – Majku Božiju koja je svojom slobodnom voljom i pristankom da bude Majka Božija, da u ime roda ljudskoga bude naša posrednica i da daruje svoje telo i utrobu da ona bude smestište nesmestivoga Boga-kazao je vladika u svom obraćanju vernicima u prepunoj Pazarskoj crkvi.

 

foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker