ObrazovanjeOstale vesti

Vladica Tošić, profesor istorije u Gimnaziji Pirot, stekao zvanje samostalni pedagoški savetnik

Prosvetni savetnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije,  Jasmina Gejo iz Školske uprave u Nišu, na osnovu Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju i napredovanju u zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika i procenjenih pokazatelja ostvarenosti u okviru primenjenih merila za vrednovanje uslova za sticanje zvanja, dala je pozitivno mišljenje Vladici Tošiću, profesoru istorije u Gimnaziji Pirot, o ispunjenosti uslova za sticanje zvanja samostalni pedagoški savetnik.

U Izvodu  o ispunjenosti uslova za sticanje zvanja – samostalni pedagoški savetnik, navodi se da je u okviru procene nivoa kompetentnosti nastavnik  ostvario natprosečan nivo kompetencija. Svi standardi ispitani u vezi rada Vladice Tošića ocenjeni su visokim nivoom ostvarenosti.

Vladica Tošić je završio osnovnu školu “Pavle Krstić” Pirot, danas “Sveti Sava”, a srednje obrazovanje je stekao u Gimnaziji Pirot. Istoriju je diplomirao na katedri za istoriju na Filozofskom fakultetu,Univerziteta u Beogradu. Postdiplomske studije, studijski program Međunarodna politika, završio je na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Uspešno je završio Akademijuza lidere prekogranične saradnje, Saveta Evrope i Međunarodnu školu za studije holokausta-Yad Vashem. Zvanje pedagoški savetnik stekao je 2020. godine.

Profesor Tošić je regionalni poverenik međunarodnog Uruženja profesora istorije EUSTORY History Network, član je Udruženja za društvenu istoriju EUROCLIO, Društva istoričara Srbije;Stojan Novaković;, Udruženja istoričara Pirota i predsednik je aktiva nastavnika istorije Pirotskog upravnog okruga. Pokrenuo je i realizovao brojne projekte i izložbe. Predavač i učesnik brojnih seminara, naučnih skupova, stručnih savetovanja i konferencija na nacionalnom i međunarodnom nivou. Autor, recenzent i glavni urednik mnogih publikacija. Profesor Tošić,dobitnik je brojnih priznanja i nagrada iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoj Republike Srbije i Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, nedavno su dodelili Vladici Tošiću, Diplomu za izuzetnu organizaciju državnog takmičenja iz istorije koje je održano u Ekonomskoj školi u Pirotu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker