Lokalna samouprava

Vladan Vasić poklonio pirotski ćilim ambasadoru SAD

U Američkoj ambasadi danas je organizovan susret članova Upravnog odbora NALED-a i ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, gospodina Kajla Skota. Cilj sastanka je predstavljanje aktivnosti NALED-a i planova za 2016. godinu, samim tim i uspostavlljanje još bolje saradnje Izvršne kancelarije sa ambasadom i USAID-om koja bi omogućila implementaciju brojnih projekata.

Na sastanku je, kao član upravnog odbora NALED-a, prisustvovao i mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, koji je iskoristio priliku da upozna novog ambasadora sa saradnjom našeg grada i američke ambasade.

Vasić ambasada

Ovim povodom, gradonačelnik Vasić je izjavio:

– Imali smo zaista dobar i konstruktivan sastanak sa novim američkim ambasadorom, koji je pre nešto više od mesec dana došao u Srbiju i odmah izabrao predstavnike NALED-a, da se vidi sa nama, da se upozna sa našim aktivnostima i ciljevima, i da pruži podršku koliko je moguće u ulozi ambasadora. NALED je organizacija koja okuplja lokalne samouprave, nevladine organizacije, manje i velike kompanije. Cilj je da unapredimo obim i uslove poslovanja u našoj zemlji, da otklonimo mnoge administrativne procedure, ali i da poboljšamo poslovni ambijent, a na taj način pomognemo Vladi da Srbija napreduje na svetkoj duing biznis listi – kazao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Vasić je iskoristio priliku da u kontaktu sa ambasadorom razgovara i o Pirotu i o projektima na kojim zajedno rade ambasada i grad Pirot.

– Zajedno sa američkom vojskom pod pokroviteljstvom američke ambasade radimo projekat na izgradnji inkluzivnog parka za osobe sa invalidetom. Prezentovao sam naše lokalne brendove i ambasadoru poklonio pirotski ćilim, uz poziv da uskoro poseti naš grad – rekao je Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker