Lokalna samouprava

Vladan Vasić po treći put u Upravnom odboru NALED-a – veliko priznanje za Pirot

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, danas je na Izbornoj skupštini Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koja je održana u Skupštini Grada Beograda, po treći uzastopni put izabran za člana Upravnog odbora ove izuzetno značajne organizacije. Skupštini su prisustvovala čak tri ministra u Vladi Republike Srbije, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović i Ana Brnabić, predstavnici brojnih ambasada, međunarodnih finansijskih institucija i mnoge druge značajne zvanice. Gradonačelnik Vasić je na funkciju člana UO NALED-a izabran najvećim brojem glasova delegata od svih kandidata.

-Naled izaziva veliko interesovanje, blizu 200 delegata je bilo prisutno, mnogih međunarodnih insitutcija, Skupštine Srbije i meni je drago da sam po treći put izabran na veoma odgovornu poziciju. NALED je izabran u veoma respektabilnu instituciju. Radićemo istim žarom kao što smo i do sada radili. Zahvaljujući NALED-u ostvaruju se mnogi kontakti, mnoga poznanstva, osim za članstvo NALED-a radiću i za interes Pirota, kao što je i do sada bio slučaj. NALED je partner Vladi na uvođenju i sprovođenju mnogih reformskih zakona koji su od interesa za građane-kazao je gradonačelnik Vasić.

Ministarka i potrepdsednica Vlade Zorana Mihajlović ukazala je na veliku ulogu NALED-a u uvođenju mnogih reformskih propisa, elektronskih građevinskih dozvola, napredovanju Srbije na Doing bussiness listi.

-Mi ćemo tu saradnju nastaviti jer svaka od reformi koja se radi radi se u interesu građana, a u proteklom periodu pokazalo se da ova saradnja i te kako ima rezultata-kazala je ministarka Mihajlović.

U ime NALED-a, gradonačelnik Vasić uručio je priznanje ambasadorki Australije Džuliji Fini priznanje zbog odlično realizovanog projekta zaštite staparskog po ugledu na pirotski ćilim.

Osim gradonačelnika Vasića u Upravni odbor NALED-a i organe upravljanja postavljeni su i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predstavnici brojnih multinacionalnih kompanije poput Coca Cole, British American tobacco i mnogi drugi.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker