Lokalna samouprava

Vladan Vasić izabran za prvog gradonačelnika Pirota

Odbornici Skupštine grada Pirota danas su za prvog gradonačelnika Pirota izabrali sa 31 glasom “za” –  kandidata Koalicije za Pirot mr Vladana Vasić. Za zamenika gradonačelnika izabran je Vidojko Panajotović, dok je za zamenika predsednika Skupštine grada izabran profesor Vladica Tošić. Tajnim glasanjem, takođe, izabrani su i novi članovi Gradskog veća.

vladan vasic

Vasić se zahvalio odbornicima na iskazanom poverenju.

-Nadam se da ćemo uspešno raditi i već od sutra kreću novi izazovi za naš grad i nadam se da ćemo te izazove uspešno savladavati. Pozivam sve odbornike da učestvuju u radu i da nam date poverenje i na narednim skupštinama. Želim da gradska administracija bude uspešna i želim da svi odbornici, zajedno sa opozicijom radimo zajedno na konstruktivnom dijaliogu. Nismo mi najpametniji a ja sam uvek hteo da čujem i druga mišljenja. Želim svima uspešan mandat-kazao je Vasić u svom kratkom obraćanju neposredno nakon saopštavanja rezultata tajnog glasanja za gradonačelnika Pirota.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović zahvalio se odbornicima i kazao da će učiniti sve da Pirot i Piroćanci bolje žive.

-Kao dokaz toga evo odmah mogu da najavim da je od danas počelo asfaltiranje puta drugog reda, od Cerove prema Temskoj. Reč je o investiciji od oko 50 miliona dinara. Znači mi radimo iako nismo bili izabrani, a radićemo više kad budemo izabrani.

Novoizabrani zamenik predsednika Gradske skupštine profesor Vladica Tošić zahvalio se na ukazanom poverenju.

-Skupština grada Pirota ima važnu ulogu u kreiranju društvenog ambijenta koji je veoma važan za vođenje efikasne i efektivne politike. Koristim priliku da se zahvalim na ukazanom poverenju i nadam se da ćemo svi zajedno raditi u korist građana i građanki Pirota-kazao je Tošić.

Odbornici opozicije, SNS-a i Pirotske nove snage napustili su sednicu Gradskog parlamenta uz konstataciju da je odbornicima morao biti dostavljen zapisnik o radu prethodne sednice novog parlamenta, što nije učinjeno, zbog čega su oni izrazili revolt, napustili sednicu i najavili da će se obratiti nadležnim organima.

Vasiću je danas praktično po četvrti put izabran za prvog čoveka Pirota. Diplomirani je inženjer elektronike, a magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Otac je troje dece.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker