Lokalna samouprava

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota: “Očekujem pozitivne informacije za pirotsku privredu”

Vlada Srbije je donela odluku da svoje vlasništvo akcija Tigra a.d. prenese u vlasništvo grada Pirota. Promenom vlasničke sturkture, odnosno ustupanjem vlasništva u korist grada Pirota, Grad  postaje vlasnik preko 87%  akcija  Slobodne zone.  Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, rekao je u izjavi za TV Pirot da ukoliko dođe do privatizacije Tigra a.d onda bi Slobodna zona trebalo da bude u vlasništvu države kako se ne bi ugrozilo poslovanje brojnih firmi u Zoni, među kojima je francuski Mišlen odnosno Tigar Tajers. Gostujući u program TV Pirot gradonačelnik je govorio i o drugim planovima i investicijama koje bi uskoro trebalo da budu realizovane. Vladan Vasić, gradonačelnik PirotaGradonačelnik kaže da se u septembru očekuje usvajanje unapred pripremljenog plana reorganizacije Tigra a.d. posle čega ostaje krajnji rok od tri meseca za privatizaciju. Trenutno se u saradnji sa Ministartvom finansija sprovodi program za radnike ove kompanije prema kojem oni koji su proglašeni tehnološkim viškom mogu da uzmu otpremnine uz  povezivanje radnog staža. Vasić kaže da očekuje da će ova firma biti stabilna u narednom periodu.

“Ja sam pre nekoliko dana razgovarao sa Jergom Heskensom, savetnikom predsednika Vučića za nemačke investicije, preko koga dolaze skoro sve nemačke investicije u Srbiju. U kontaktu sam sa njim i očekujem pozitivne informacije ali je još rano da o tome pričam. Želim samo da kažem da razmišljamo o tome i da je on vrlo zadovoljan posetom Pirotu. Heskens je inače stalno u komunikaciji sa Mišelinom, pomogao je dosta oko nekih investicija koje su bile potrebne od strane države i od strane Tigra” – kaže, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Problem sa kojim se suočavaju građani je i parkiranje kod dečjeg dispanzera, prevashodno zbog vozača koji ne žele da plate kartu pa svoje automobile parkiraju na ovoj lokaciji gde se parkiranje ne naplaćuje. Gradonačelnik je najavio postavljanje rampe kako bi roditelji koji dovode decu na pregled mogli nesmetano da se parkiraju. “Razmišljali smo o ovom komleksnom problem kako zatvoriti taj parking za one koji dolaze da bi šetali na keju a omogućiti da ga koriste oni koji dolaze sa decom u dipanzer. Rešenje je da postavimo rapmu između zgrade Dečjeg dispanzera i keja, i da roditelji nakon pregleda u dispanzeru uzimaju slipove sa kodom sa kojim će moći da izađu sa parkinga. Očekujemo da na jesen kada se svi vrate sa godišnjih odmora finaliziramo to rešenje” – rekao je Vasić.

Radi se i na pripremi dokumentacije za projekte prekogranične saradnje. Potencijalnim sredstvima iz ovih projekata ali i iz budžeta grada izvesna je izgradnja Muzeja sporta na Omladinskom stadionu i Muzeja ćilima kod tvrđave Momčilov grad. Ove značajne investicije moguće je realizovati već naredne godine, najavio je, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker