Korona virus

Vlada usvojila nove mera za suzbijanje epidemije. Na snazi od 24. novembra

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom COVID 19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra 2020. godine.

Nove protivepidemijske mere su:

-Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

-Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme ( nošenje zaštitnih maski) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

-Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet (5) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organitzacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta ( minimum 4 kvadratna metra po osobi).

-Omogućavanje rada od kuće svim saposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

-Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitnih maski u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklasiranog kapaciteta vozila.

-Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina ( samoizolacija), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od deset dana i biće iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdavlja građana.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker