Gradska hronika

Vizija obeležava Svetski dan borbe protiv side

Povodom Svetskog dana borbe protiv side koji se obeležava svakog 1. decembra, udruženje „Vizija“  organizovaće mnogobrojne akcije u cilju unapređenja prevencije polno prenosivih infekcija i očuvanja reproduktivnog zdravlja kod mladih u Pirotskom okrugu.


U saradnji sa pozorištem „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada 1. decembra u 19:30 sati u Dimitrovgradu u sali Centra za kulturu, omladinska scena tog pozorišta izvešće premijeru pozorišne predstave „Pol bol nije igra“ autora Delče Gigova. Repriza predstave održaće se u Pirotu 2. decembra u sali Narodnog pozorišta, takođe sa početkom u 19:30 sati. Istog dana  sa početkom u 21:00 sat održaće se  u Omladinskom kulturnom centru  Pirot  koncert pirotskih rok grupa, a takođe povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side.

Volonteri udruženja „Vizija“ 1. decembra u svim opštinama pirotskog okruga razgovaraće sa prolaznicima, deliće kondome i liflete o informacijama, rizicima i prevenciji od polno prenosivih bolesti.

Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta „Znanjem protiv rizika“  koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a realizuje udruženje „Vizija“. Partneri na projektu su Dom zdravlja Pirot, Narodno pozorište Pirot i Centar za kulturu Dimitrovgrad.

Projekat “Znanjem protiv rizika” bavi se prevencijom reproduktivnog zdravlja kod srednjoškolaca u pirotskom okrugu, i ima za cilj da kod mladih ljudi razvije veštine i znanja kako bi oni mogli proaktivno da deluju u zaštiti reproduktivnog zdravlja, odgovornog seksualnog ponašanja, prevenciji HIV/side i polno prenosivih bolesti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker