Gradska hronika

Visoke ocene za rad Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe u Pirotu

Kao što smo nedavno objavili, Goran Popović, posle dvevetogodišnjeg rada u Upravi grada Pirota kao pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, izabran je za direktora Poljoprivredne, savetodavne i stručne službe Pirot gde je svojevremeno u tri mandata obavljao funkciju direktora. Kako je rekao za Pirotske vesti trenutno stanje u Poljoprivrednoj službi, koja je od posebnog značaja za razvoj poljoprivrede u Pirotskom okrugu, je veoma dobro, kako u tehničko materijalnom tako i kadrovskom pogledu. U redovnim kvartalnim kontrolama rad savetovaca Poljoprivredne službe je ocenjenjivan kao veoma dobar, a tako je bilo i u poslednjoj kontroli ovih dana kaže, direktor, Goran Popović.

“Najpre da kažem da u Poljoprivrednoj službi ima dosta novih, mladih radnika što je dobro. Nedavna kontrola Instituta za primenu nauke u Poljoprivredi iz Beograda je još jednom potvrdila da se u Službi dobro radi. U direktnom razgovoru sa kontrolorima sam dobio informaciju da su svi savetodavci krajnje odgovorno obavili svoje zadatke za kontrolisani period. Tako je bilo i prethodnih godina. Nikada nije bilo ozbiljnijih zamerki na rad naših stručnjaka što najbolje govori o kvalitetu Službe. Imamo sasvim dobre materijalne i tehničke mogućnosti da se redovno obilaze tereni, poljoprivredna gazdinstva i ostvari svaki vid komunikacije sa poljoprivrednicima.

Očekujem da do kraja godine u potpunosti realizujemo planske zadatke, mada ima podosta problema zbog epidemiološke situacije. Pred nama je tradicionalna Zimska škola za poljoprivrednike. Čekamo uputstva Kancelarije za ruralni razvoj koja prati rad savetodavnih službi, a i Vlade Srbije, pa ćemo videti. Plan za 2021. godinu ćemo uraditi tokom novembra i decembra, u toku su brojni sastanci i nastojanja su da Plan bude, pre svega, realan, ostvariv i da savetodavci mogu maksimalno da se posvete svojim zadacima, ali i da se povede više računa oko primene mera zaštite od korona virusa, jer aktuelna epidemija podosta remeti realizaciju naših zadataka”-izjavio je Goran Popović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker