Lokalna samouprava

Visoke ocene stručnog žirija kvaliteta peglane kobasice

Pirotski sajam peglane kobasice ove godine održava se onlajn, i tako je očuvana tradicija redovnog održavanja Sajma. Nažalost, izostala je poseta gostiju, a poznato je da na hiljade ljudi, u dva dana održavanja Sajma u Hali “Kej”, poseti manifestaciju. Danas je zasedao stručni žiri, kojim je predsedavao Milan Popović, i ocenio kvalitet 26 uzoraka. Svi uzorci su prošli mikrobiološku analizu i dobili markicu, što je garancija ispravnosti kaže, predsednik Udruženja peglane kobasice, Marjan Savić.

“Jedinstven stav komisije, odnosno stručnog žirija, koji je tokom prepodneva ocenjivao 26 uzoraka peglane kobasice je da je kvalitet izuzetan i ujednačen. Samo jedan uzorak izazvao je polemiku žirija, oko njega je bilo malo dvoumljenja i nije baš najbolje ocenjen. Svi ostali uzorci su bili toliko ujednačeni da su u pitanju bile nijanse. Lično sam probao sve uzorke i veoma sam zadovoljan. Svi uzorci su prošli mikrobiološku analizu, a isto tako i organoleptika je izvrsna”- izjavio je Savić.

Ove godine je izdato oko 7.000 markica što bi odgovaralo količini od oko dve i po tone peglane kobasice. Sa proizvodnjom se nastavlja, a kilogram peglane kobasice prodaje se po ceni od tri do tri i po hiljade dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker