Gradska hronika

Više od stotinu gimnazijalaca učestvovalo na državnim takmičenjima

Direktor pirotske Gimnazije Bratislav Krstić kazao je danas Pirotskim vestima da je ova školska godina jedna od uspešnijih za Gimnaziju, s obzirom da je na državnim takmičenjima učestvovalo i predstavljalo svoju školu i grad više od stotinu đaka, odnosno više od tri odeljenja. Ostvareni su i brojni uspesi na koje je kolektiv ove škole ponosan, kazao je direktor Krstić. Učenica generacije među maturantima ove škole je Nevena Krstić. 

-Bukvalno iz svih oblasti i na svim takmičenjima na kojima su se pojavljivali, naši đaci su donosili i neku od prve tri nagrade. Za sve to su bila neophodna i velika materijalna sredstva jer su takmičenja po pravilu u velikim centrima pa je učenicima trebalo platiti put, smeštaj, hranu i ovom prilikom moram da se zahvalim Gradskoj upravi u Pirotu jer smo i mi, ali i sve ostale škole imale izuzetnu podršku na ovom polju-kazao je direktor Krstić.

gimnazija

Trenutno je u toku sezona borbe za indeks, a učenici pirotske Gimnazije po tradiciji imaju odlične rezultate na prijemnim ispitima na svim fakultetima.

-Mi ćemo negde sredinom jula imati informacije kako su naši đaci prošli, pratimo ih i nakon završetka Gimnazije i imamo tačne podatke šta su upisali, gde, koliko je njih upisalo i mogu da kažem da oko 96 posto naših đaka uspešno upiše željene fakultete-kazao je direktor Krstić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker