Kultura

Više od 700 mališana nadmetalo se za Čitalačku značku

“Čitalačka značka“, tradicionalna manifestacija koju organizuje Narodna biblioteka Pirot, ove godine održana je u periodu od 18. do 30. maja i okupila je preko 700 đaka pirotskih osnovnih škola.

Povodom uspešnog okončanja ovogodišnje devete „Čitalačke značke“, Narodna biblioteka Pirot će u utorak 12. juna kao nagradu najuspešnijim takmičarima starijeg uzrasta organizovati druženje sa poznatim stvaraocima za decu Brankom Stevanovićem i autorom „Pustolova“ Vladimirom Andrićem, koji će ovom prilikom predstaviti svoje najnovije knjige – „Urnebesnu fiziku“, najčitaniju knjigu za decu izdavačke kuće Laguna i „Urnebesnu Srbiju“, koja će ovog puta imati svoju pretpromociju s obzirom da se objavljivanje ove knjige tek očekuje. Osim predstavljanja svojih knjiga, Vladimir Andrić i Branko Stevanović će o svom stvaralaštvu i brojnim knjigama namenjenim najmlađima, od kojih su neke zastupljene i u školskoj lektiri, govoriti na završnoj svečanosti na dečjem odeljenju pirotske Biblioteke sa početkom u 12 časova.
Za najmlađe takmičare (od prvog do četvrtog razreda) Biblioteka će u četvrtak 14. juna, u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, u Domu Vojske organizovati pozorišnu predstavu „Smešna bajka“, rađenu po tekstu Tode Nikoletića. Početak predstave je u 11:30 sati.
Ove godine na manifestaciji „Čitalačka značka“ učešće je uzelo 730 učenika svih pirotskih osnovnih škola, od prvog do sedmog razreda. Šesto devedeset osam takmičara osvojilo je plakete, 393 i knjige, dok će 166 najuspešnijih biti nagrađeno i originalnim majicama. Prvaci koji su se posebno istakli dobiće zanimljive bedževe.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker