Sport

Više od 3.000 školaraca učestvuje u Božićnoj školi sporta

Više od 3.000 pirotskih školaraca učestvovaće u ovogodišnji devetoj po redu Božićnoj školi sporta, što je po rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića i idejnog tvorca ove jedinstvene manistacije, rekordan broj učesnika. Ove godine osim opštine Pirot i Sportskog centra Pirot, u finansiranju Božićne škole sporta po prvi put učestvuje i kompanija “Tigar tajers” čiji je vlasnik francuski “Mišelin”.

panorama hala11

Kako je na otvaranju škole kazao direktor Đorđević, ovo je jedinstvena manifestacija u Srbiji gde je na mališanima izbor između čak 55 potpuno besplatnih programa.

-U dnevnim novinama možemo pročitati da se u ovom ili onom gradu deci tokom zimskog raspusta i po nekoliko stotina dinara naplaćuje korišćenje sportskih objekata ili plaćaju treneri. Ovde je sve besplatno i po tome smo jedinstveni u Srbiji. Ovde imamo reprezetanciju Srbije u malom danas u Pirotu sastavljenu od pirotskih sportista. Tu su Uroš Jović, koji je bio sa Đokovićem, Tiha Todorović, evropska nada, Danica Gogov, Nikola Lilić, Uroš Mijalković koji je nastupao na evropskom, svetskom prvenstvu. Napravili smo po prvi put jednu reprezentaciju Srbije u malom i to sve od naše pirotske dece. Sa ogromnim zadovoljstvom realizujemo ovaj projekta. Napravili smo sportske objekte, ali smo napravili i brojne sportske asove što je zaista ogromno zadovoljstvo. Takođe, ogroman broj dece usmeren je da se bave sportom što je zaista pravi put-kazao je Đorđević i dodao da već sutra kreću autobusi put Niša gde će se održavati škola plivanja, Planinarskog doma i drugim destinacijama, a od danas je u funkciji i klizalište na Omladinskom stadionu.

ACA_8182_resizePredsednik opštine Vladan Vasić kazao je da se ogromna broj dece nakon Božićne škola sporta aktivira u nekom od brojnih klubova.

-Klubovi se omasovljavaju a deca se usmeravaju da idu pravim putem. Pokazalo se svih ovih godina da je Božićna škola sporta odličan koncept i drago nam je da se od ove godine u finansiranje uključio i “Mišelin”-kazao je Vasić.

ACA_8169_resize

Direktor kompanije “Tigar tajers” Geri Šejdi kazao je da mu je drago da se ogroman broj dece tokom zimskih raspusta u Pirotu bavi sportom.

-Sport nas može puno naučiti o životu. Timski rad je osnova svakog sporta a upravo taj timski rad je od velike važnosti i u životu. Za kompaniju “Tigar tajers” je od ogromne važnosti da daje podršku ovakvim projektima i mi ćemo to nastaviti i u buduće da radimo-kazao je Šejdi.

ACA_8167_resize

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker