Sport

Više od 3.000 dece trčalo na prolećnom krosu *FOTO*

Na Keju pored Nišave danas je po prelepom vremenu održan tradicionalni prolećni kros na kome je trčalo više od 3000 mališana iz svih pirotskih vrtića, osnovnih i srednjih škola.

aca_2568Po rečima organizatora krosa, Jovana Jovanovića, predstavnika Saveza za školski sport, održano je ukupno 30 trka, od najmlađih, predškolskog uzrasta, pa do učenika pirotskih srednjih škola.

aca_2576Rezultat nikada na krosu nije u prvom planu, već je bitno da deca trče, rekreiraju se na divnom Keju i lepom vremenu, kako bi na taj način uticali na njih da se bave sportom i da ih usmerimo ka zdravim stilovima života – kazao je Jovanović.

aca_2581Mališane je bodrio i veliki broj roditelja pa se procenjuje da je na Keju bilo između četiri i pet hiljada ljudi, a najmlađima je medalje uručio predsednik opštine, mr Vladan Vasić.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Samo jos kad deci ne bi ubijali volju za nadmetanjem i fer takmicenjem……..a to upravo rade pristrasnim sudjenjem i to bas najmladjima koji tek stasaju i uce o zivotu i zdravom zivotu.Nazalost uce i to da nije sve tako u zivotu sjajno i da nepravda i protekcija ne zaobilazi ni najmlajde cak ni u sportu….tuzno ali istinito!!!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker